Bucurie mare în Germania după eliminarea Spaniei de la Campionatul Mondial. Ce a scris presa după ce naționala lui Luis Enrique a plecat acasă

Olteanu Ștefan 08.12.2022, 13:21
Bucurie mare în Germania după eliminarea Spaniei de la Campionatul Mondial. Ce a scris presa după ce naționala lui Luis Enrique a plecat acasă

Eliminarea surprinzătoare a Spaniei de la Campionatul Mondial din Qatar a fost privită cu mult entuziasm de presa din Germania, care a simțit că naționala antrenată de Hansi Flick a fost răzbunată.

„Au vrut să joace cu Maroc, dorința lor s-a îndeplinit!”. Eliminarea Spaniei de la Campionatul Mondial, comentată în Germania

Naționala Spaniei a fost implicată în poate cel mai controversat meci de la Campionatul Mondial din Qatar, duel în urma căruia Germania a avut de suferit și a părăsit turneul final.

În ultima partidă a fazei grupelor, Spania a întâlnit Japonia în Grupa E, în timp ce Germania s-a duelat cu selecționata din Costa Rica. Nemții erau obligați să învingă Costa Rica pentru a spera la calificare, însă în același timp aveau nevoie ca Spania să obțină măcar un egal în fața niponilor.

De asemenea, în cazul în care Germania ar fi fost învinsă de Costa Rica, iar Spania de Japonia, grupa s-ar fi terminat și mai șocant. Germania și Spania ar fi părăsit ambele turneul final, în timp ce Japonia și Costa Rica ar fi mers în fazele eliminatorii. În acest context, soarta calificării s-a jucat până în ultimele minute.

În ciuda faptului că în minutul 70 era condusă cu 1-2, Germania a revenit pe final și în minutul 89 a reușit să răstoarne scorul la 4-2 în favoarea sa. Dincolo, Spania era în continuare condusă, însă în momentul în care ibericii au aflat care este scorul din partida Germaniei, nu au mai forțat. Motivul? Au preferat să termine pe locul secund, pentru a o întâlni pe Maroc în optimi, câștigătoarea surpriză a Grupei F.

Decizia spaniolilor a stârnit un scandal uriaș la nivel internațional și jucătorii au fost acuzați de blat de Hugo Sanchez, fost mare fotbalist al celor de la Real Madrid.

Însă, în optimi soarta nu i-a iertat. Elevii lui Luis Enrique au fost învinși surprinzător de Maroc.

„Spania a pierdut cu Japonia ca să prindă culoarul mai ușor al fazelor eliminatorii. Ei au vrut să joace cu Maroc. Dorința lor s-a îndeplinit și au fost eliminați de Maroc”, a notat presa din Germania, potrivit Adevărul.

Acuzații grave la adresa Spaniei. „Vă asigur că a pierdut intenționat!”

Înfrângerea împotriva Japoniei a ajutat-o pe Spania nu doar să evite Croația în optimi, care s-ar fi dovedit o adversară, cel puțin teoretic, mai dificilă decât Maroc, ci și partea cealaltă de tablou, respectiv un posibil sfert de finală cu Brazilia, marea favorită de la Campionatul Mondial.

În acest context, Hugo Sanchez, fost mare atacant la Real Madrid și Atletico Madrid, a garantat că Luis Enrique le-a transmis jucătorilor să o lase mai moale contra Japoniei:

„Vă asigur că Spania a pierdut intenționat cu Japonia pentru a evita Brazilia. Nu am fost acolo și nu sunt în mintea lui Luis Enrique. Dar sigur s-a gândit la cea mai bună metodă de a evita Brazilia în sferturi.

Sigur că a fost un risc, dar a meritat. Spania nu se teme de Brazilia, dar o respectă. Antrenorul nu va recunoaște niciodată. Nu va spune: „Am lăsat adversarii să câștige”.”, a declarat Hugo Sanchez în direct, la postul de televiziune ESPN.

Urmăriți Playsport.ro și pe