Cât de periculos era, de fapt, Giovanni Becali. Episod neștiut cu celebrul impresar din perioada în care conducea Dinamo

Robert Zanfir 29.12.2022, 16:47
Cât de periculos era, de fapt, Giovanni Becali. Episod neștiut cu celebrul impresar din perioada în care conducea Dinamo

Ioan Andone (62 de ani) a vorbit despre relația tensionată pe care a avut-o cu Giovanni Becali (70 de ani), în perioada în care cei doi au lucrat pentru Dinamo. Fostul tehnician i-a pregătit pe roș-albi în trei mandate.

Dinamo pare că a făcut un salt în timp. Ajunsă în Liga 2 și aflată într-o criză de identitate prelungită, echipa se lupta în urmă cu doar 15-16 ani pentru titlul din Liga 1. Unul dintre ultimele campionate câștigate de „câini” este legat de numele lui Ioan Andone. „Fălcosul” își amintește că nu a avut deloc viață ușoară la conducerea „câinilor”. Ba, chiar a fost înlocuit cu celebrul Esteban Vigo, deși era campion al României.

Cât de periculos era, de fapt, Giovanni Becali. Ioan Andone dezvăluie o poveste neștiută

Andone a antrenat în trei rânduri în Ștefan cel Mare. Între 2003 și 2005, „Fălcosul” a avut primul mandat la conducerea „haitei”. A câștigat titlul, dar spune că nu i-a fost deloc ușor. Unul dintre motive a fost relația cu Ioan Becali.

Fostul impresar era pe atunci președintele clubului, iar temperamentul acestuia i-a făcut multe probleme fostului mare fundaș al lui Dinamo.

„Cu Giovanni au fost contre puternice atunci. Acum pot să le spun, mai râdem acum când ne vedem. Nu se putea lucra cu Giovanni. El voia altceva.

Giovanni era extrem de violent, cu cine îşi permitea, nu cu mine. Cu mine nu putea să fie. Dar era impulsiv. Ceva a avut el cu mine de la început.

Eu puteam să iau şi al doilea campionat la rând, dar cu el nu m-am înţeles, nu ştiu de ce. Atunci căuta alt tip de antrenor”, a spus Ioan Andone pentru Orange Sport.

Și-a riscat cariera la un derby Dinamo – Steaua

Trei titluri are Ioan Andone în palmares, ca antrenor. Primul dintre ele a fost sub culorile lui Dinamo. Tot în Ștefan cel Mare a fost campion și ca jucător. „Fălcosul” a rămas în memoria fanilor prin episodul șocant din timpul derby-ului Dinamo – Steaua. În 1989, și-a dat pantalonii jos în fața lui Valentin Ceaușescu. Gestul a făcut multă vâlvă la acea vreme.

„Au fost, ştii cum, nervi, mi-a părut rău până la urmă. Am făcut-o la nervi. (n.r. a fost un risc mare pe care vi l-aţi asumat?) Da, da, acum realizez, am realizat şi atunci, mi-am dat seama.

Până la urmă, m-am dus acasă şi i-am zis lui nevastă-mea, aveam din aia de instructor sportiv, mă duc să antrenez grupe de copii la Corvinul, asta îmi era. Deja îmi făcusem planul să mă duc acasă. Doi ani m-a suspendat prima dată, apoi a zis un an, la câteva zile, imediat s-a modificat şi după aia m-a lăsat trei luni.

Cred că şansa mea a fost că Ienei era la naţională şi mă băteam cu Bumbescu atunci la titular. Emil Săndoi apăruse tot în acea perioadă”, a și-a amintit Andone.

Între timp, fostul tehnician nu mai vrea să audă de fotbal. Spune că a fost curtat chiar de Gigi Becali și dezvăluie marea dezamăgire pe care a trăit-o la Cluj. Două titluri a câștigat Ioan Andone cu actuala campioană a României.

Urmăriți Playsport.ro și pe