Cavalerul Lewis Hamilton! Vicecampionul mondial de Formula 1 a fost înnobilat de Casa Regală a Marii Britanii

Ștefănescu Dragoș 15.12.2021, 14:41
Cavalerul Lewis Hamilton! Vicecampionul mondial de Formula 1 a fost înnobilat de Casa Regală a Marii Britanii

Sezonul acesta din Formula 1 a avut parte de un scenariu uluitor. Noul campion mondial, Max Verstappen, a fost stabilit după un final incendiar chiar în ultima cursă. La câteva zile distanță, marele învins Lewis Hamilton, a fost înnobilat de Casa Regală a Marii Britanii.

Lewis Hamilton, înnobilat de Casa Regală a Marii Britanii

Sezonul acesta din Formula 1 a avut un final extrem de spectaculos. Noul campion mondial a fost stabilit după ultima cursă de la Abu Dhabi. Olandezul Max Verstappen s-a impus depăşindu-l în ultimul tur pe Lewis Hamilton, după ce mașina de securitate a intrat pe circuit ca urmare a faptului că Nicholas Latifi (Williams) a intrat în parapet. Finalul controversat de la Abu Dhabi a declanșat o adevărată furtună în jurul Marelui Circ.

Astăzi, Lewis Hamilton a primit titlul de cavaler din partea Casei Regale a Marii Britanii. Marele campion a primit acestă prestigioasă distincție chiar de la Prințul Charles, în cadrul unei festivități organizate la Castelul Windsor. Hamilton a fost însoțit la ceremonie de mama sa Carmen Larbalestier. Este știut faptul că aceasta împreună cu tatăl lui Lewis, Anthony, l-au susținut pe marele pilot de-a lungul prodigioasei sale cariere.

Hamilton, de șapte ori campion mondial în Formula 1, a primit titlul de cavaler pentru serviciile aduse sportului cu motor. Astfel , el se alătură lui Sir Jackie Stewart, Sir Stirling Moss și Sir Jack Brabham ca al patrulea pilot de Formula 1 care a fost numit cavaler.

Lewis Hamilton, atitudine de mare campion

Pilotul olandez Max Verstappen a cucerit primul său titlu mondial, după ce l-a depășit pe Hamilton chiar în ultimul tur al cursei de la Abu Dhabi. Astfel, Lewis Hamilton a ratat șansa de a cuceri al optulea titlu de campion mondial în Formula 1. La finalul cursei, pilotul englez a lăsat rivalitatea la o parte și l-a îmbrățișat pe Max Verstappen.

Lewis Hamilton a transmis ulterior și un mesaj de felicitare pentru Verstappen. Hamilton a dat dovadă cu această ocazie că este și un mare caracter nu doar un mare campion.

Îi felicit pe Max, el și echipa lui au făcut o treabă bună. Anul acesta am făcut o treabă bună, a fost un sezon dificil și sunt mândru de ce am reușit alături de echipa mea.

Am dat totul, n-am renunțat niciodată, toată lumea a muncit enorm. M-am simțit foarte bine în acest final de sezon, vreau doar să vă urez Crăciun fericit și vom vedea ce se va întâmpla în sezonul următor”, a spus Lewis Hamilton,