Cazul Mangia l-a băgat în ceață pe Mihai Stoichiță: „Nu înțeleg care e subiectul”

Olteanu Ștefan 06.10.2022, 21:07
Cazul Mangia l-a băgat în ceață pe Mihai Stoichiță: „Nu înțeleg care e subiectul”

Mihai Stoichiță s-a alăturat numelor din fotbalul românesc care au ales să ofere un comentariu despre cazul Mangia. Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal susține că a aflat despre presupusele fapte ale antrenorului italian din ziare.

Mihai Stoichiță, declarație „marcă înregistrată” despre cazul Mangia

Cazul Mangia este cap de afiș în presa sportivă din România, după ce antrenorul italian a fost acuzat că ar fi hărțuit sexual un fost jucător de la Universitatea Craiova, iar pe lista oamenilor de fotbal care au venit cu reacții pe acest subiect se alătură și Mihai Stoichiță.

Stoichiță și-a început discursul cu o mențiune importantă, și anume că Federația Română de Fotbal nu a avut cunoștință despre acest scandal înainte ca totul să se mediatizeze. Directorul tehnic al FRF spune că a aflat detalii exclusiv din ziare, însă nu înțelege care sunt, de fapt, acuzațiile ce i se aduc lui Mangia.

„La noi în țară sunt devieri, iar la alții sunt lucruri normale. Nu mai înțeleg nimic. Pentru că ați văzut și dumneavoastră trendul care este în Europa și a lumii civilizate. Este un sector alunecos și nu cred că are sens să intrăm noi în lumea asta.

Cred că Federația Română de Fotbal abia acum a fost anunțată despre cazul Mangia. Am citit și eu prin ziare. Nici nu am știut despre acest lucru. Și nici Federația nu a discutat despre acest caz. Este o latură care mie nu-mi aparține, pentru că acest lucru vine la comisiile acestea de specialitate.

Nu înțeleg care este subiectul până la urmă. Este o agresiune sexuală din partea lui (n.r. – a lui Mangia) asupra unui jucător de la Craiova. Așa am înțeles eu din ce am citit. Dacă este agresiune, este grav, dar este problema lui personală. Nu este problema Federației că el are sau nu are anumite apucături”, a declarat Mihai Stoichiță, potrivit Sport Total FM.

Stoichiță vrea să fie clar, FRF nu are nicio vină

În continuare, Mihai Stoichiță a ținut să precizeze că Federația Română de Fotbal este absolvită de orice fel de responsabilitate în acest caz.

„Vă dați seama că nu este responsabilitatea Federației ce face el în timpul liber, ar fi culmea acum ca noi să avem apucături de filaj să vedem ce face un antrenor în timpul liber. Este o situație foarte complicată.

Dar absurdul este că nu ai cum să ceri la FRF detalii despre viața privată a unui antrenor care nu activează în cadrul FRF, ci activează în cadrul unui club de fotbal privat. Eu nu înțeleg și îmi sfidează logica discuția asta”, a mai adăugat directorul tehnic al FRF, conform sursei citate.

Detalii despre cazul Mangia continuă să vină, iar Playsport.ro a obținut informații explozive din Malta, țară în care, de asemenea, italianul este implicat într-un scandal sexual.