Ce lovitură vrea să dea Simona Halep. Cu cine poate începe colaborarea

Giosanu Catinca 23.09.2021, 13:57
Ce lovitură vrea să dea Simona Halep. Cu cine poate începe colaborarea

După ce s-a despărțit de Darren Cahill, Simona Halep (29 de ani) a rămas cu un singur antrenor. Este vorba despre Daniel Dobre (52 de ani), omul alături de care sportiva din Constanța a triumfat la Wimbledon în anul 2019. Lucrurile nu vor rămâne însă așa! Jucătoarea de tenis are de gând să își ia un alt antrenor. Campioana noastră i-ar putea face o ofertă antrenorului Sascha Bajin, cel care o antrenează pe Karolina Pliskova.

Simona Halep vrea să dea o nouă lovitură

Simona Halep s-a despărţit din nou de antrenorul australian Darren Cahill. Există mai multe motive care au dus la această ruptură. Principalul motiv ar fi că australianul este nemulțumit de restricțiile de călătorie de care se lovește la tot pasul în circuit pentru a fi alături de constănțeancă. Mai mult, Cahill trebuie să stea din ce în ce mai mult departe de familie, un aspect peste care nu este dispus să treacă.

De altfel, din același motiv s-au despărțit și în 2018. Antrenorul în vârstă de 55 de ani a dorit să-și ia un an sabatic pentru a fi mai aproape de cei doi copii ai săi, care îi simțeau lipsa tot mai mult. Anunțul lui a venit atunci înaintea sezonului 2019. Simona Halep, ca și acum, l-a avut ca antrenor pe Daniel Dobre, alături de care a cucerit titlul de la Wimbledon.

Cine ar putea fi următorul antrenor al româncei

Dincolo de motivele plauzibile și mai puțin probabile ale despărțirii, Simona Halep are nevoie de cele mai bune indicații la dispoziția sa. Cei care iubesc sportul alb au început deja să caute înlocuitor pentru Darren Cahill. Sascha Bajin este numele următorului antrenor ales în scenariul în care Simona Halep ar renunța la serviciile lui Daniel Dobre.

Cei de la Tennis Forum susțin că Sascha Bajin, fostul antrenor al japonezei Naomi Osaka, este cel mai potrivit pentru a o îndruma pe Simona Halep.

Sascha Bajin are o imagine foarte bună la nivel mondial. De-a lungul timpului, el i-a fost sparring partner Serenei Williams, Victoriei Azarenka, Carolinei Wozniacki și lui Sloane Stephens. Acesta le-a mai antrenat pe Kristina Mladenovic, Dayana Yastremska, Karolina Pliskova, până să lucreze alături de Naomi Osaka.

Deocamdată, Simona Halep nu a comunicat nimic despre numele următorului antrenor pe care îl va angaja. Rămâne însă de văzut dacă se va înțelege sau nu cu cel care o antrenează pe Karolina Pliskova.

Urmăriți Playsport.ro și pe