Ce mândrie: una dintre cele mai frumoase sportive de la J.O. e din România! Laura țintește o medalie la Tokyo

Marian Cărăvan 08.01.2021, 12:09

Laura Ilie se află pe lista sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A obținut biletele pentru competiția supremă încă din 2019, iar acum e cu gândul la ceea ce va face la cea de-a XXXII-a a Jocurilor Olimpice de vară. Laura țintește o medalie la Tokyo.

Una dintre cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice e din România!

Laura Ilie nu impresionează doar prin performanțele sportive. Performanțe obținute cu multă trudă, într-un sport în care concentrarea, stăpânirea de sine și precizia fac diferența. Avem cu ce ne mândri. Una dintre cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice e din România! Numele ei este Laura Ilie, dublă campioană europeană la 10 m pușcă aer comprimat. Deține și recordul european în această probă, iar la Tokyo vizează o medalie olimpică. Sportiva antrenată de Marin Olimpiu și-a îndeplinit visul: calificarea la Jocurile Olimpice.

Laura Ilie reușește să atragă toate privirile. E una dintre cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice.

Laura Ilie, una dintre cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice
Laura Ilie, una dintre cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice

Cine este Laura Ilie, sportiva care țintește o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Laura Ilie, fostă Coman, s-a născut la data de 30 aprilie 1993, și a început să practice tirul sportiv la vârsta de 17 ani, la Clubul Sportiv Dinamo București. Primul rezultat notabil l-a obținut în anul 2015 – campioană mondială universitară, la 10 m pușcă aer comprimat.

În 2018, a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Guadalajara, tot la 10 m pușcă aer comprimat. A stabilit atunci un nou record european (251,5 puncte, vechiul record fiind 251,3 puncte), devenind numărul 1 mondial al probei. Alături de Roxana Sidi și Eliza Molnar a câștigat în același an titlul pe echipe la Europenele de la Gyor.

Primul titlu continental la individual, la 10 m pușcă aer comprimat, l-a obținut în 2019, la Europeanul de la Osijek, competiție la care a luat și bronzul cu echipa României. Anul trecut, la Wroclaw (Polonia), a fost singura sportivă care și-a aărat cu succes titlul continental.

Portdrapel al României la Jocurile Olimpice de la Minsk, din 2019, Laura Ilie a cucerit medalia de aur în proba individuală de 10 m pușcă aer comprimat. În 2019 a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiție care, din cauza pandemiei, a fost amânată pentru acest an.

Laura Ilie a fost desemnată sportivul anului 2019, pentru a treia oară consecutiv, și a devenit primul sportiv din istorie care a intrat în posesia colanului oferit de Federația Română de Tir.

A fost inclusă în „Samurai 2020”, programul de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Laura Ilie, una dintre cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, alaturi de antrenorul Marin Olimpiu
Laura Ilie, una dintre cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, alaturi de antrenorul Marin Olimpiu

Laura Ilie a ajuns la tir din întâmplare

A ajuns să practice această disciplină din întâmplare. Se întâmpla în timpul liceului, pe când nici nu auzise de această disciplină care a adus-o la Jocurile Olimpice. Și nu doar ca participantă n competiție, ci ca o pretendentă cu șanse reale la medalii.

„Eram la liceu, am luat o notă mică la sport, nu știam de această disciplină până atunci. De atunci a început această poveste frumoasă cu tirul. Am ajuns în sala de trageri din întâmplare, iar pe urmă am reușit să fac lucruri frumoase. Totul a început dintr-o întâmplare. Nu știam la 17 ani de frumusețea acestui sport. Pe urmă am înțeles complexitatea lui și uită-te că după atâta timp încă îl practic. Nu fac o altă meserie sau altceva. Este ceea ce fac zi de zi fără alte ocupații”, a spus Laura Ilie, pentru Fanatik.

Laura Ilie, una dintre cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice
Laura Ilie, una dintre cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice

Laura Ilie despre…

Pandemie

Pandemia asta probabil a fost o lecție de viață pentru noi toți. Am învățat cu toții să ne adaptăm, ne-am dat seama că nu știm ce va fi peste 2 zile, peste o săptămână, peste două săptămâni și că trebuie să trăim mai bine prezentul decât să ne încărcăm mintea cu fapte viitoare care pot să ni se întâmple sau nu.

Cele două titluri europene

Cele două campionate europene câștigate au fost foarte frumoase. Când m-am apucat îmi imaginam că cei care câștigă un campionat european sunt zei. Acum mi se pare că este ca după muncă și răsplată.

Amânarea Jocurilor Olimpice

Personal, nu pot să spun nici că mă avantajează, nici că mă afectează această amânare. Aveam așteptări de la Jocurile Olimpice anul trecut pentru că eram într-o formă foarte bună. Când mă gândeam că vine luna iulie și că o să vină efectiv ziua în care voi concura la cel mai înalt nivel și, poate, la finalul zilei voi fi cea mai fericită, a fost greu. A fost greu până când a trecut ziua respectivă.

Antrenamente

Tragem 2-300 de alice pe zi, iar pe lângă focurile trase avem repetările. Nu îți iese totul mereu așa că trebuie să repeți focul, dar fără să tragi. Mimezi că tragi ca să vezi dacă poziția este cea corectă. Sunt 300 de focuri pe antrenament, dar dacă le adunăm, sunt 600-700.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe