EXCLUSIV. Suferințele unei campioane povestite de Simona Radiș: „A fost dureros când rănile din palme erau deschise!”

Cosma Tudor 07.01.2021, 14:09
EXCLUSIV. Suferințele unei campioane povestite de Simona Radiș: „A fost dureros când rănile din palme erau deschise!”

Începând de astăzi, Playsport.ro începe o serie de interviuri și materiale exclusive dedicate sportivilor români, care vor fi prezenți la Olimpiada de la Tokyo. Un proiect îndrăzneț, care va încerca să scoată la suprafață secretele muncii marilor campioni ai României. Jocurile Olimpice reprezintă pentru orice sportiv al lumii, cea mai importantă bornă a carierei sale.

Interviurile olimpice Playsport.ro vă va conecta la atmosfera de dinaintea „Întrecerii Întrecerilor”, care se va desfășura în această vară, la Tokyo (Japonia).

Simona Radiș, cea mai bună canotoare a anului 2020

Dublă campioană europeană în 2020, la tineret și seniori, în proba de dublu vâsle feminin, alături de colega Ancuța Bodnar, canotoarea Simona Radiș (22 de ani) a început noul an plină de optimism. Aflată în cantonament în Italia, împreună cu lotul de canotaj al României, sportiva numărul 1 a clubului Steaua București și a Federației Române de Canotaj în 2020, vorbeste în EXCLUSIVITATE pentru Playsport despre finalul excelent de an, despre cum și-a petrecut, în premieră, primele Sărbători de Iarnă departe de familie, despre suferința de la fiecare antrenament și despre marele său vis!

Anul 2020 ți-a adus, pe lângă titlurile europene, si distincțiile de cea mai bună sportivă a anului la FR Canotaj si CSA Steaua. Ce reprezintă acest lucru pentru tine?

Faptul ca am fost numita cea mai bună canotoare din 2020 și cea mai bună sportivă a clubului Steaua București nu poate decât să mă bucure și să îmi dea încredere. Este ca un imbold. Și cum mereu este loc de mai bine, voi munci mai mult și mai eficient pentru a aduce rezultate cât mai frumoase în următorii ani.

Ai petrecut Sărbătorile de iarnă departe de casă, de familie, în cantonamentul din Italia. Cum a fost?

A fost prima dată când am fost departe de cei dragi de Sărbători. Deși nu am fost aproape fizic, ne-am păstrat unii pe alții în suflet. Aici, în Italia, mi-a fost alături o altă familie, cea a canotajului. Am petrecut timp împreună și ne-am bucurat unii de alții.

Altfel de sărbători

Ce cadou ai primit de Crăciun și ce cadou și cu ai făcut?

Culmea, anul acesta am primit o grămadă de cadouri. Cred ca Moșul nu știa sigur unde o să mă găsească și a decis să îmi lase daruri la mai multe adrese. Atât în România, cât și aici, în Italia. Am primit cărți, șosete, o căciulă, o geacă, dulciuri… Știam că am fost cuminte, dar nu mă gândeam că atât de cuminte (râde). Eu, la rândul meu, am făcut cadouri familiei și oamenilor dragi…De fapt, nu am fost eu, ci Moșul (râde)!

Ati avut petrecere de Revelion? Cum ati serbat trecerea dintre ani?

Am avut o petrecere, dar mică. Am ascultat muzică, am dansat și am ciocnit în cinstea noului an. Am pășit cu încredere și cu multe vise pe care sper să le îndeplinesc în acest an.

Simona Radiș se pregătește intens pentru prima Olimpiadă a carierei
Simona Radiș se pregătește intens pentru prima Olimpiadă a carierei

Cu dinții strânși și cu palmele crăpate pentru o medalie olimpică

Cum decurge pregătirea din Italia, acum, la început de an, mai ales că aveți parte de zăpadă acolo?

Pregătirea decurge bine. Ne antrenăm la capacitate maximă pentru viitoarele competitii. Cât despre vreme, pot spune că am fost luați prin surprindere de această ninsoare. Nu ne asteptam să ningă, și cu siguranță nu atât de frumos! Ne-am bucurat privirile atât cât a ținut și ne-am continuat antrenamentele în sală.

Cum te descurci cu bătăturile din palme, la început de pregătire? Cât de mare e suferința?

La început a fost dureros, când rănile din palme erau deschise. Era dureros să vâslesc cu ele așa, dar, în timpul antrenamentului, îmi treceau prin minte multe alte gânduri și astfel uitam de durere. Acum, palmele mele s-au adaptat deja.

Ai în față anul 2021, care-ți aduce prima participare la Jocurile Olimpice. Ce ar reprezenta pentru tine o medalie de aur la Tokyo?
Ar fi un vis împlinit. O medalie la Tokyo este una din dorințele mele pentru acest an. Îmi doresc foarte mult să cuceresc una și acesta este și motivul pentru care mă antrenez la capacitate maximă zi de zi.

Urmăriți Playsport.ro și pe