Se produce schimbarea! Ce o așteaptă pe Simona Halep. „Nu am niciun regret”

Marian Cărăvan / 17.03.2021, 12:50
Se produce schimbarea! Ce o așteaptă pe Simona Halep. „Nu am niciun regret”

Este informația momentului din tenisul feminin românesc. O informație care o vizează direct pe Simona Halep. Cu o lună înaintea barajului din Billie Jean King Cup (fosta FedCup), în echipa României se produc schimbări. Ce o așteaptă pe Simona Halep.

Ce o așteaptă pe Simona Halep

Echipa feminină de tenis a României va disputa în luna aprilie meciul de baraj pentru menținerea în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup (fosta FedCup). Adversara „tricolorelor” va fi Italia, într-un meci programat la Cluj-Napoca, în 16-17 aprilie. Cu o lună înaintea acestei confruntări, Florin Segărceanu a făcut anunțul-șoc. Nu mai este căpitanul nejucător al echipei de FedCup. Fostul tenismen, care a făcut echipă cu antrenoarea Alina Tecșor, a anunțat că se retrage, pentru a lăsa locul generației tinere. Numele avansat este cel al Monicăi Niculescu și este doar o formalitate ca ea să devină căpitan nejucător.

Nu mai sunt căpitanul nejucător al echipei de FedCup, o să fiu în preajma echipei. FedCup-ul intră într-o nouă etapă din punctul meu de vedere și vine o generație tânără și am considerat că un suflu mai tânăr, mai proaspăt să preia această generație și să muncească în următorii ani. Monica Niculescu este pentru momentul acesta căpitanul nejucător pentru această primă întâlnire. Bineînțeles, va fi ajutată de Simona Halep cu sfaturi și de la Alina Tecsor, care a rămas în continuare acolo”, a declarat Florin Segărceanu, la Radio Timișoara.

Florin Segarceanu nu mai este capitanul-nejucator al echipei de FedCup a Romaniei
Florin Segarceanu nu mai este capitanul-nejucator al echipei de FedCup a Romaniei

Florin Segărceanu: „Nu am niciun regret”

Căpitan nejucător al echipei României din 31 octombrie 2017, Florin Segărceanu renunță la acest statut cu inima împăcată.

Anul acesta împlinesc 60 de ani. Eu voi rămâne alături de echipă, voi fi acolo mereu, dar nu voi mai fi pe bancă, în poziția de căpitan. Nu am niciun regret, a fost o experiență frumoasă și faptul că o să fiu întotdeauna lângă ele mă face să mă simt foarte bine”, a mai precizat Florin Segărceanu.

Născut la data de 29 martie 1961, Florin Segărceanu a jucat turnee ATP din 1980 până în 1992. Și-a păstrat poziția în primii 100 de jucători ai lumii pentru o perioadă de peste cinci ani. Cea mai bună clasare la simplu a fost locul 69, iar la dublu locul 49.

În calitate de căpitan-nejucător al echipei de FedCup, Florin Segărceanu a bifat cinci confruntări. A câștigat trei dintre acestea, cu Canada (scor 3-1), Elveția (3-1) și Cehia (3-2). Florin Segărceanu a pierdut însă ultimele două meciuri ale echipei de FedCup. Cu același scor, 2-3. A fost înfrângerea cu Franța, în semifinalele din 2019, respectiv cea cu Rusia, în primul tur al Grupei Mondiale din 2020. După înfrângerea de anul trecut, România a ajuns din nou la barajul pentru menținerea în Grupa Mondială. La meciul cu Italia, de la Cluj-Napoca, din echipa României sunt șanse mici să facă parte și Simona Halep.