Leonard Doroftei a găsit vinovatul pentru plecarea din România: ”După ce l-am refuzat pe Băsescu, au început problemele!”

Gabriel Peneș 23.02.2021, 08:56
Leonard Doroftei a găsit vinovatul pentru plecarea din România: ”După ce l-am refuzat pe Băsescu, au început problemele!”

Leonard Doroftei a găsit vinovatul pentru plecarea din România: ”După ce l-am refuzat pe Băsescu, au început problemele!”. Fostul campion mondial la semiușoară poartă. încă, în suflet, amărăciunea experienței din orașul natal, Ploiești. A fost forțat să-și închidă afacerea, și-a pierdut aproape toți banii investiți, apoi, din 2019, a luat iar calea Canadei. „Moșu” e convins că belele au început „să curgă” din cauza fostului președinte al țării, Traian Băsescu.

Leonard Doroftei a găsit vinovatul pentru plecarea din România

Leonard Doroftei a găsit vinovatul pentru plecarea din România: ”După ce l-am refuzat pe Băsescu, au început problemele!”. În 2017, Doroftei a fost obligat de autoritățile din Ploiești să părăsească spațiul în care-și desfășura activitatea, din cauza riscului seismic ridicat. „Moșu” s-a mutat cu pub-ul într-un loc lângă stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. „Doroftei Pub” a devenit, după o vreme, doar o amintire. Pentru a-și ține afacerea pe linia de plutire, Doroftei devenise chelner, întrucât nu mai făcea rost de oameni pentru local. Până la urmă, a fost nevoit să tragă obloanele.

Fostul campion mondial a explicat de la cine crede că i s-a „tras” distrugerea vieții lui și familiei, în România. Surprinzător, personajul respectiv ar fi chiar fostul președinte al țării, Traian Băsescu.

Cu mult timp în urmă am primit un telefon. Să fac parte din echipa președintelui. Că mă dorește în echipa dumnealui. Am spus nu! Din clipa aia au început să curgă problemele. Gata, nu mai zic nimic! Ăsta e adevărul, ce să mai…”, a spus Doroftei la Radio Gold FM, conform prosport.ro.

Leonard Doroftei a găsit vinovatul pentru plecarea din România ”După ce l-am refuzat pe Băsescu, au început problemele!”
Leonard Doroftei a găsit vinovatul pentru plecarea din România ”După ce l-am refuzat pe Băsescu, au început problemele!”. Traian Băsescu a fost președintele României în perioada 2004 – 2014/Sursa foto: Facebook – Traian Băsescu

”După ce l-am refuzat pe Băsescu, au început problemele!”

Surse apropiate marelui pugilist român susțin că Doroftei se afla la Târgu Jiu când chiar Traian Băsescu, președintele de atunci, l-ar fi sunat să-i facă acea propunere. Totul s-a întâmplat în anul 2013, mai scrie prosport.ro. Fostul președinte și-ar fi dorit un plus de imagine pentru partidul pe care-l conducea la vremea respectivă, De aceea a vrut să-l coopteze pe Doroftei în staff-ul său. Băsescu a fost președinte al României în perioada 2004-2014.

Nu faci parte dintr-un partid anume, nu ai nicio șansă, ce să ne mai ascundem după deget. Nu ai susținere în spatele tău, nu reușești. Dacă nu cumva ești un geniu în matematică sau fizică. Efectiv, nu reușești”, a concluzionat, cu amărăciune, Doroftei.

E de notorietate faptul că primarul din Ploiești l-a obligat pe „Moșu” Doroftei să-și închidă afacerea de la Pub Doroftei, mai arată prosport.ro. În perioada 2016 – 2020, primarul urbei a fost Adrian Florin Dobre. Dar, în vremea „telefonului lui Băsescu”, edilul-șef al Ploieștiului era Iulian Bădescu.

După câte s-au întâmplat, dacă ar fi si dau timpul înapoi, nu aș schimba nimic. Clubul l-am închis de mult. M-au sufocat. Nu mi-au dat șansa să-mi revin, măcar. Ei știau din 1996 că acea clădire avea risc seismic, iar mie mi-au dat spațiul în 2005, iar în 2017 m-au dat afară. Sunt singurul care a plecat de acolo. M-aș întoarce la Ploiești pentru oameni”, a mai spus Leonard Doroftei conform sursei citate.

Acum, Doroftei lucrează ca antrenor la un club de box din Montreal. Afacerea ar aparține unei rude de-ale lui Gigi Becali. „Moșu” încă visează să revină, totuși, în țara natală.