Ce transfer pentru Takayuki Seto! O echipă de legendă din România l-a convins să semneze pe japonez

Gabriel-Alexandru Ioniță / 29.07.2021, 21:41
Ce transfer pentru Takayuki Seto! O echipă de legendă din România l-a convins să semneze pe japonez

Takayuki Seto este fără îndoială unul dintre cei mai cunoscuți stranieri care au evoluat vreodată în România. Japonezul ajuns la vârsta de 35 de ani a ajuns pentru prima dată în țara noastră în 2007, fiind adus de CSM FC Ploiești din țara natală. El s-a consacrat însă la Astra, echipă ce evoluat la acea vreme în Ploiești. De altfel, echipa mutată ulterior la Giurgiu a fost și singura echipă importantă pentru care a jucat în România pentru foarte mulți ani. Seto a avut câteva experiențe scurte în străinătate în această perioadă. La Osmanlispor în Turcia, la Ventforet Kofu în țara natală și la RFS în Letonia.

De fiecare dată mijlocașul central a revenit la Astra. Ultimul an a fost însă extrem de dificil pentru fotbalistul nipon. Seto a fost suspendat pentru dopaj alături de alți doi coechipieri de la Astra, Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai. El a fost suspendat timp de 8 luni după ce fost surprins aplicându-și o metodă de vitaminizare interzisă de regulament la o clinică din București.

Takayuki Seto a fost anunțat oficial la Petrolul Ploiești

Perioada de suspendare s-a terminat, astfel că Takayuki Seto poate să revină pe teren. El va reveni după mulți ani la Ploiești, orașul ce i-a fost ca o a doua casă în momentul când a ajuns în România. Japonezul a semnat cu Petrolul Ploiești, una dintre cele mai mari echipe din fotbalul românesc. Echipă care se chinuie însă de câțiva ani să revină în Liga 1. Transferul a fost anunțat oficial de clubul ploieștean pe site-ul oficial.

Takayuki Seto își va continua, astfel, cariera pe „Ilie Oană”. Aici unde a și început prima sa aventură în fotbalul românesc, în 2007, la CSM FC Ploiești. Cariera lui Seto a continuat, ulterior, la Astra Giurgiu, cu unele mici „întreruperi”. Atunci când a evoluat pentru Osmanlispor (Turcia), Ventforet Kofu (Japonia) sau FK Riga (Letonia), în palmaresul său figurând un titlu, o Cupă și o Supercupă ale României, precum și Cupa Letoniei”, se arată în comunicatul transmis de fcpetrolul.ro.

Nu este singurul transfer făcut de „Lupii galbeni”

Totodată, Petrolul a anunțat și transferul lui Constantin Stoica, jucător crescut de „Lupii galbeni” și ajuns la vârsta de 28 de ani.

La rândul său, Constantin Stoica (28 ani) este un produs al Petrolului, el debutând pentru „găzari”, în eșalonul secund, în 2008, la vârsta de 16 ani! A făcut parte din echipa care a promovat în Liga 1, în 2011, pentru ca, în anii următori, să evolueze la CSM Rm. Vâlcea, Metalul Reșița, FC Caransebeș, SCM Pitești, FC Argeș, Academica Clinceni, Ripensia Timișoara, Sportul Snagov și, ultima dată, Gloria Buzău.

Bun venit Takayuki Seto și Constantin Stoica!”, au mai transmis petroliștii.