Începutul sfârșitului la Astra. Nu mai au bani nici să spele echipamentele

Sorin Chiriac 27.08.2021, 20:18

Astra Giurgiu trece prin momente critice după ce Ioan Niculae a ajuns la închisoare. Eugen Neagoe se teme că fosta campioană a României ar putea ajunge în insolvență sau faliment. Clubul nu are bani nici să spele echipamentele.

Încă o retrogradare pentru Astra Giurgiu?

Fosta campioană a României, Astra Giurgiu, a retrogradat în acest an în Liga 2. Dezastrul a început după ce patronul Ioan Niculae a ajuns la închisoare. Situația financiară a ajuns atât de critică încât clubul nu are bani nici să spele echipamentele. În acest moment, echipa de pe malul Dunării se află pe ultimul loc în clasament cu -3 puncte.

Eugen Neagoe, fostul antrenor al echipei, a făcut câteva dezvăluiri uluitoare despre lucrurile care s-au petrecut la Astra. Cât de rea este situația, de fapt.

Nu credeam că în 2021 există o echipă la care se întâmplau astfel de lucruri, de exemplu, să nu se dea cu mătura într-un vestiar, nici la liga a 3-a nu se întâmplă așa ceva.

Vorbesc de o perioadă din ianuarie, februarie. Sunt oameni care aveau 2000 de lei salariu, nu au văzut niciun ban nici acum.

Trebuia să dau eu bani de benzină pentru tăvălug ca să se deszăpezească terenul.

Nu se mai spăla echipamentul, era Mihai Matei care are avea o relație în oraș și acolo se spăla echipamentul și se aducea chiar înaintea meciului”, a povestit Eugen Neagoe.

Eugen Neagoe se teme că nimeni nu o să-și mai primească banii

Fostul antrenor al Astrei nu a mai semnat cu nicio echipă după ce a fost demis. Acesta încă așteaptă să-și primească banii. El își face griji pentru oamenii de la baza sportivă care nu sunt plătiți nici în acest moment.

Eu mai aveam contract pe încă un an de zile, indiferent de ligă, și am fost demis, nu s-a întâmplat nimic mai mult.

Salariile erau plătite cu câteva luni întârziere, probabil că nu mai sunt plătite din ianuarie. Pot să spun de când eram eu neplătit, nu știu care este situația de acum.

Dacă se va lua decizia să intre în faliment sau în insolvență, nu cred că ar fi corect. Suntem în 2021 și noi toți ne ocupăm de asemenea lucruri, ca să nu ne plătim angajații.

Aici nu este vorba doar de mine, sunt foarte mulți oameni care lucrează la baza de pregătire, pe salarii mici, și nu sunt nici ei plătiți. Pentru acei oameni chiar este o mare problemă”, a spus Neagoe pentru Digi Sport.

Rapid își întărește echipa cu un transfer de la Astra

Echipa din Giulești urmează să primească întăriri de la Astra Giurgiu. Fosta campioană a României este pe cale să bată palma cu Rapid pentru Albert Stahl. Fotbalistul de 22 de ani a fost crescut la UTA Arad și a ajuns la actuala echipă în anul 2019.

La echipa care a retrogradat în Liga 2, Stahl a jucat 33de meciuri, a dat trei goluri și a oferit trei pase decisive. Anunțul transferului a fost făcut de Eugen Neagoe.

Din ce am înțeles, Stahl va pleca la Rapid. El e un jucător cu calități foarte bune, e jucător de viteză, de piciorul drept. Dă randament mai bun în partea dreaptă”, a declarat Eugen Neagoe, pentru aceeași sursă.

Astra plănuiește să se despartă de încă un jucător. Edi Iordănescu l-a cerut pe Valentin Gheorghe la FCSB, însă Eugen Neagoe avertizează în privința acestui fotbalist.

Urmăriți Playsport.ro și pe