Fost patron din Liga I rămâne în pușcărie! Cererea de eliberare a magnatului Ioan Niculae a fost respinsă

Moldoveanu Camelia 28.10.2021, 12:14
Fost patron din Liga I rămâne în pușcărie! Cererea de eliberare a magnatului Ioan Niculae a fost respinsă

Ioan Niculae, fostul patron al echipei Astra Giurgiu, a făcut o cerere pentru a fi eliberat din pușcărie. Magnatul este condamnat definitiv de pe data de 18 februarie 2021 și are de ispășit o sentință de cinci ani de închisoare. Avocatul fostului patron din Liga I a subliniat faptul că petentul a fost infectat cu Covid-19 după gratii și că a scăpat cu viață foarte greu.

Avocatul nu a avut succes. Ioan Niculae rămâne după gratii

Avocatul lui Ioan Niculae a prezentat în fața instanței motivele pentru care clientul lui ar trebui să fie eliberat din închisoare. Mai mult, fostul patron din Liga I ar fi fost infectat cu Covid-19 și ar fi traversat cu greu o formă foarte severă a bolii.

A se avea în vedere că petentul, într-unul din actele sale de comerț, a cauzat o evaziune fiscală. S-a supus executării și penal, și civil. Când se decide amânarea eliberării unei persoane, se are în vedere și gravitatea faptei pentru care a fost condamnat.

Petentul a fost judecat pentru un contract cu Bahrini, care era un denunțător, ce a vrut să-și asigure un favor de pedeapsă, a denunțat acel contract cum că nu ar fi fost real și a atras condamnarea acestuia. Dar petentul a avut peste 500.000 de contracte, în urma cărora a dat statului român peste un miliard de euro. Din primele acte de comerț, petentul are atâția bani, astfel că ar putea să stea cu familia sa în orice colț al lumii, are dreptul să creeze un cadrul legal pentru ca oamenii să poată munci și a creat mii de locuri de muncă.

A avut cu statul român o multitudine de relații contractuale și pentru niciuna dintre acestea nu a fost trimis în pușcărie. Ca atare, o asemenea persoană, dacă va fi liberată, ce va face? Va distruge?

Nu, va da un telefon, va mai menține o companie în viață, în care mai lucrează câteva sute sau mii de oameni. Deci acesta este impactul petentului în societate”, a fost parte a pledoariei avocatului, conform Cancan.ro.

Astra intră în insolvență. Se mai poate salva fosta campioană a României?

Astra era un club măcinat de datorii, încă de când juca în prima ligă. Retrogradarea nu avea cum să facă situația mai bună, de aceea nu a mirat pe nimeni că gruparea a ales calea insolvenței. Restanțele către angajați, jucători, au dus către această soluție.

Echipa din Giurgiu se află pentru prima dată în această poziție, până acum patronul echipei mai suplimenta bugetul, la nevoie. Ioan Niculae pare că și-a luat mâinile de pe grupare, așa că oficialii au trebuit să găsească soluții să supraviețuiască. Clubul a solicitat intrarea în insolvență, iar Tribunalul a admis această măsură. Asta Giurgiu nu înseamnă că gruparea giurgiuveană a scăpat de probleme, problemele rămân mari la grupare. Și sunt șanse importante ca Astra Giurgiu să nu supraviețuiască acestei proceduri.

Astra pare că se află de ani de zile într-un proces de destrămare, ajuns acum la final. De la zilele când Marius Șumudică, Budescu și Alibec aduceau titlul la Giurgiu nu au mai rămas decât amintirile. Ultimele luni în Liga 1 au reprezentat un chin pentru fotbaliști. Banii nu mai veneau deloc, deși echipa avea șanse mari de salvare și depindea de rămânerea în prima ligă.

Chiar fostul antrenor al echipei, Eugen Neagoe, a făcut câteva dezvăluiri incredibile de la echipa lui Ioan Niculae.