Cea mai bună echipă din Liga I are multe surprize. Cum arată garnitura de vis a primei ligi din România

Olteanu Ștefan / 16.04.2021, 17:50
Cea mai bună echipă din Liga I are multe surprize. Cum arată garnitura de vis a primei ligi din România

Liga Profesionistă de Fotbal a oferit cea mai bună echipă a acestui sezon de Liga I. Cei mai mulți fotbaliști sunt dați de primele trei clasate, FCSB, CFR Cluj și Craiova, însă formații precum Clinceni și FC Argeș au dat și ele câte un jucător în echipa ideală. Surpriza vine de la FC Argeș, fiind singura formație din playout-ul Ligii I care dă un fotbalist în echipa sezonului 2020 – 2021.

Cea mai bună echipă din Liga I are multe surprize. Cum arată garnitura de vis a primei ligi din România

Sezonul regular din Liga I a luat final la începutul acestei săptămâni, iar pentru echipele din România urmează lupta în format playoff/playout.
În acest context, Liga Profesionistă de Fotbal a alcătuit deja cel mai bun „unsprezece” al sezonului. FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Academica Clinceni și FC Argeș sunt echipele care se pot lăuda cu jucători în echipa ideală realizată de LPF.
FCSB conduce detașat la capitolul numărului de jucători, roș-albaștrii având nu mai puțin de 5 nume în echipa ideală. În schimb, contracandidatele la titlu, CFR Cluj și Craiova, au câte doi jucători în „primul 11”. În final, câte un jucător de la Academica Clineni și FC Argeș completează forumla de start.
De remarcat este faptul că FC Argeș este singura echipă din playout care are un jucător în echipa ideală a sezonului. Acela este atacantul Cephas Malele, care are 14 goluri marcate în campionat.

Echipa ideală a sezonului regular din Liga I

Formula de start este așezată în sistem 4-3-3, iar cel care a fost nominalizat antrenorul ideal al sezonului regular este Toni Petrea, de la FCSB:

Andrei Vlad (FCSB) – Gheorghi Pașov (Academica Clinceni), Iulian Cristea (FCSB), Andrei Burcă (CFR Cluj), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova) – Ciprian Deac (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova) – Olimpiu Moruțan (FCSB), Cephas Malele (FC Argeș), Florin Tănase (FCSB)

FCSB dă cei mai mulți jucători în echipa ideală: 5
FCSB dă cei mai mulți jucători în echipa ideală: 5

FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova se luptă pentru titlu

FCSB pornește ca lider în playoff-ul Ligii I, cu 33 de puncte. Roș-albaștrii sunt urmați de CFR Cluj, cu 32 de puncte și de Universitatea Craiova, cu 29 de puncte.
Clasamentul în playoff după înjumătățirea punctelor:
1. FCSB – 33p
2. CFR Cluj – 32p
3. Univ. Craiova – 29p
4. Sepsi Sf. Gheorghe – 23p
5. Academica Clinceni – 22p
6. Botoșani – 21p

Război în playout

Se anunță dueluri extrem de interesante și în playout-ul Ligii I. Meciurile se vor juca într-o singură manșă, iar între ocupanta primei poziții și codașa clasamentului sunt doar 7 puncte.
Clasamentul în playout după înjumătățirea punctelor:
1. FC Argeș – 20p
2. Chindia Târgoviște – 20p
3. UTA Arad – 19p
4. Astra Giurgiu – 19p
5. Gaz Metan – 17p
6. Viitorul Constanța – 16p
7. Voluntari – 16p
8. Dinamo – 14p
9. Poli Iași – 13p
10. Hermannstadt – 13p