Cea mai mare necunoscută pentru Simona Halep înainte de meciul cu Paula Badosa: „O să fie o provocare”

Ștefănescu Dragoș 29.04.2022, 16:53
Cea mai mare necunoscută pentru Simona Halep înainte de meciul cu Paula Badosa: „O să fie o provocare”

Simona Halep a revenit cu succes după accidentarea suferită la Indian Wells. Marea noastră campioană a învins-o pe Shuai Zhang în primul tur din cadrul turneului de la Madrid. Pentru Simona urmează un meci mult mai greu, împotriva Paulei Badosa. Cele două nu s-au înfruntat până acum în circuittul WTA.

Simona Halep o înfruntă pe Paula Badosa în turul doi de la Madrid. Cele două nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA

În turul al doilea de la Madrid, Simona Halep va avea o misiune mult mai dificilă. Românca o va întâlni pe Paula Badosa (2 WTA). Aceasta va fi prima întâlnire directă dintre cele două sportive în circuitul mondial. Jucătoarea spaniolă a trecut în primul tur de Veronika Kudermetova (25 WTA) cu scorul de 6-3, 6-0. După retragerea Igăi Swiatek (1 WTA), Badosa a devenit principala favorită la câștigarea turneului din capitala Spaniei.

Înaintea duelului, Simona a vorbit despre forma uluitoare pe care o traversează Paula Badosa. Marea noastră campioană este conștientă de dificultatea meciului dar vrea să își continue parcursul bun la Madrid.

Paula este probabil în cel mai bun moment al carierei, va fi un meci greu pentru mine. Trebuie să-mi fac jocul și să dau totul. Nu am nimic de pierdut. Vreau să-mi regăsesc drumul în circuit.

Nu îmi e teamă de acest meci, pentru că știu ce înseamnă să înfrunți una dintre cele mai bune jucătoare din lume. Va fi un meci important, o mare provocare pentru mine”, a spus Simona Halep, într-un interviu pentru site-ul WTA.

Simona a revenit în circuitul mondial cu o victorie

Simona Halep (21 WTA) a revenit în circuitul WTA după accidentarea suferită la Indian Wells. Marea noastră campioană a început cu dreptul turneul de la Madrid. Aceasta este prima competiție la care Simona merge alături de noul său antrenor, Patrick Mouratoglou. Constănțeanca a cucerit de două ori trofeul de la Madrid, în 2016 și 2017 și a mai jucat două finale, în 2014 și 2019.

În primul tur, Simona Halep a înfruntat-o pe chinezoaica Shuai Zhang (39 WTA). Românca a dominat încă de la început partida, impunându-și stilul. Simona a câștifgat primul set cu scorul de 6-2. Dominarea Simonei a continuat și în actul secund. Constănțeanca s-a impus cu 6-3. Astfel, după doar o oră și opt minute, Simona a învins-o pe Shuai Zhang cu scorul de 6-2, 6-3.

Pentru calificarea în turul doi, Halep va primi un cec în valoare de 45.095 de euro. Totodată ea va fi recomensată și cu 65 de puncte în clasamentul WTA.

Urmăriți Playsport.ro și pe