Cearta necunoscută pentru Simona Halep de la Australian Open 2021. Adversară băgată în ședință de antrenor

Gabriel Peneș / 04.04.2021, 09:59
Cearta necunoscută pentru Simona Halep de la Australian Open 2021. Adversară băgată în ședință de antrenor

Cearta necunoscută pentru Simona Halep de la Australian Open 2021. Campioana noastră declanșează evenimente, chiar și fără să știe. Una dintre adversarele sale de la primul turneu de Grand Slam al anului a fost „băgată în ședință” de antrenorul ei. Asta după ce a pierdut meciul contra româncei deși l-a avut în mână, la un moment dat.

Cearta necunoscută pentru Simona Halep de la Australian Open 2021

Poveștile neștiute de la primul Grand Slam al anului încep să iasă la lumină. Cearta necunoscută pentru Simona Halep de la Australian Open 2021. Optimile de finală ale competiției au adus-o pe româncă în fața uneia dintre noile sale rivale, poloneza Iga Swiatek (16 WTA). Nimeni alta decât jucătoarea care o eliminase pe Halep la Roland-Garros, în 2020, încă din optimi. Și nu opricum, ci cu un clar 6-1, 6-2. Apoi, Swiatek a câștigat chiar și marele turneu parizian.

La Melbourne, poloneza de 19 ani a avut meciul cu Halep la îndemână. Până la un punct. Finalmente, Simo s-a impus cu 3-6, 6-1, 6-4, iar înfrângerea a fost resimțită în plin de Swiatek.

A fost o înfrângere dureroasă și cu siguranță o lecție pentru mine. Am dat tot ce am avut mai bun. Mulțumesc pentru susținere. Și nu în cele din urmă… Felicitări și respect, Simona Halep, pentru cea de-a 100 victorie la un Grand Slam. A fost o plăcere să împart terenul cu tine”, a scris Iga Swiatek, pe Twitter, imediat după meci.

Cearta necunoscută pentru Simona Halep de la Australian Open 2021. Adversară băgată în ședință de antrenor
Cearta necunoscută pentru Simona Halep de la Australian Open 2021. Poloneza Iga Swiatek a fost băgată în ședință de antrenor după înfrângerea în fața româncei

Adversară băgată în ședință de antrenor

Ce nu s-a știut a fost faptul că Piotr Sierzputowski, antrenorul Igăi Swiatek, și-a băgat în ședință eleva, imediat după înfrângere. El a făcut dezvăluirea la o conferință de presă susținută la Miami, cu prilejul Miami Open.

Totul pleacă de la experiență deoarece Iga are toate armele necesare pentru a juca la acest nivel! Chiar și acel meci cu Halep putea fi câștigat. După meci am făcut o analiză constructivă. Am stat împreună și ne-am spus: >. Trebuia să joace foarte, foarte bine ca să câștige cum își dorea, dar a pus multă presiune pe ea”, a declarat antrenorul polonezei.

El a mai spus că Swiatek încă nu este total încrezătoare în „armele” pe care le are în joc. Și că lipsa de experiență este vizibilă, deocamdată.

M-a bucurat felul în care a luptat în setul decisiv, iar apoi ne-am antrenat bine și am schimbat unele lucruri. Începe să înțeleagă armele pe care le are, dar nu este sută la sută încrezătoare când joacă meciuri. Așa că are nevoie de mai multă experiență”, a mai declarat Piotr Sierzputowski.

Halep și Swiatek s-ar fi putut întâlni și în optimile turneului de la Miami. Dar ambele jucătoare au părăsit competiția în turul 3. Românca a acuzat dureri la umărul drept și a preferat să se retragă. Poloneza a fost învinsă de croata Ana Konjuh, scor 6-4, 2-6, 6-2. Dar cele două își pot continua rivalitatea în turneele pe zgură al căror sezon urmează să se deschidă.