”Cine e tipul ăsta? E strigător la cer”. Americanii, uluiți de salariul lui Benzema din Arabia Saudită

Ioan Valentin Oprea 07.06.2023, 22:08
”Cine e tipul ăsta? E strigător la cer”. Americanii, uluiți de salariul lui Benzema din Arabia Saudită

Deşi a fost dorit în continuare la Real Madrid, Karim Benzema a lăsat Spania pentru banii din Arabia Saudită. Prolificul atacant francez va avea parte de un salariu regesc la Al Ittihad. Anual, Benzema va câştiga aproximativ 215 milioane de dolari.

Americanii sunt uluiţi de salariul lui Benzema. Aceştia au făcut o comparaţie între câştigurile pe carel le va încasa Balonul de Aur în Arabia Saudită şi plafonul salarial al echipelor din NFL. Conform americanilor, plafonul salarial al formaţiilor din NFL este de aproximativ 225 de milioane de dolari.

Deja e strigător la cer”, a reacţionat un internaut. „Vă spun pe bune că nu am auzit de tipul acesta”, a scris un altul.

Messi a spus pas Arabiei Saudite

Leo Messi, un alt fotbalist cu renume care s-a aflat la un pas de a ajunge în Arabia Saudită, a optat, în cele din urmă, pentru MLS. Presa spaniolă a anunţat că argentinianul va semna, în următoarele ore, cu echipa deţinută de David Beckham, Inter Miami.

Pentru a juca în Statele Unite ale Americii, Messi ar fi renunţat la un contract de 400 de milioane de euro, cu Al Hilal. În schimb, la Miami, jucătorul în vârstă de 35 de ani va fi recompensat cu câte 50 de milioane de euro pe sezon.

Messi, în conflict cu şefii parizieni

Rămas liber de contract, după ce şi-a încheiat angajamentul cu campioana Franţei, Paris Saint-Germain, Messi a refuzat să se întoarcă la Barcelona. Chiar dacă preşedintele Joan Laporta a făcut eforturi mari să-l convingă pe sud-american să revină pe „Camp Nou”, Messi a fost de neînduplecat.

Finalul de sezon a fost unul tensionat pentru argentinian. Acesta a intrat în conflict cu conducerea de pe „Parc des Princes”, după ce a plecat, fără acordul şefilor, într-o mini-vacanţă în Arabia Saudită. Messi a ratat unul din antrenamentele convocate de antrenorul Christophe Galtier şi a fost suspendat de conducere. Acesta a revenit în lot doar după ce şi-a cerut scuze în mod public.

Urmăriți Playsport.ro și pe