Copilul de 10 ani, care a ajuns să cântărească 85 de kilograme, se pregătește să devină sportiv de top!

Catinca Giosanu 22.01.2021, 13:55
Copilul de 10 ani, care a ajuns să cântărească 85 de kilograme, se pregătește să devină sportiv de top!

Un copil de numai 10 ani din Japonia se pregătește să devină sportiv de top. Ce mânâncă băiatul care e campion la sumo, sportul național al Japoniei?

Copilul de 10 se pregătește să devină sportiv de top!

Kyuta Kumagai, căci așa se numește micuțul campion, a ajuns să cântărească 85 de kilograme. Și asta, la doar 10 ani! Cu toate acestea, băiatul din Japonia se luptă foarte bine pentru vârsta pe care o are. Ba chiar este campion mondial de sumo la categoria sub 10 ani! Astfel, el a devenit deja un sportiv cunoscut.

Kyuta e de două ori mai mare decât ceilalți copii de vârsta lui. Deși ai zice că e mic, el și-a găsit pasiunea pentru sumo, un sport foarte apreciat în țara natală.

În medie, el trebuie să consume între 2.700 și 4.000 de calorii pe zi. Asta, în condițiile în care cel mai puternic om din lume consumă 7.000 de calorii în fiecare zi.

 

Kyuta Kumagai mănâncă zilnic 4000 de calorii
Kyuta Kumagai consumă zilnic 4000 de calorii

Cum se împarte copilul de 10 ani între antrenamente și școală

Kyuta Kumagai consumă zilnic 4.000 de calorii și antrenează din greu. Băiatul merge la antrenamente șase zile din șapte, ceea ce înseamnă că are liber o singură zi pe săptămână.

Tânărul sportiv are un regim strict și obișnuiește să bea un litru de lapte în fiecare zi. În plus, el mănâncă multe proteine. Friptura este preferata lui! De-a lungul primilor ani de viață, el a participat la mai multe competiții de profil pentru juniori, devenind chiar campion mondial la categoria sa, notează publicația The Guardian.

Kyuta obișnuiește să se lupte cu băieți cu cinci sau șase ani mai mari decât el pentru a se pregăti. Principalul lui obiectiv este să ajungă la un club de sumo profesionist și să câștige trofee și la următoarele categorii de vârstă la care va participa pe viitor. Lui Kyuta îi place și fotbalul. E fan Arsenal.

Luptătorii de Sumo sunt foarte bine văzuți în țara din care provine copilul în vîrstă de 10 ani. Este declarat învins adversarul care cade primul pe podea.

Urmăriți Playsport.ro și pe