Craiova e tranșantă: „Nu vrem să plătim pentru VAR!”

Olteanu Ștefan 12.03.2021, 13:58
Craiova e tranșantă: „Nu vrem să plătim pentru VAR!”

VAR este cerut tot mai insistent de cluburile din Liga I, iar unele ar fi dispuse să plătească pentru implementarea tehnologiei. Nu este și cazul Craiovei. Sorin Cârțu, președinte al clubului din Bănie, susține că tehnologia de video arbitraj ar trebui achitată exclusiv de Federația Română de Fotbal.

Craiova e tranșantă: „Nu vrem să plătim pentru VAR!”

Universitatea Craiova așteaptă introducerea sistemului VAR în Liga I, însă refuză să suporte vreun cost de implementare a tehnologiei.
Mai multe cluburi din campionatul României și-au arătat deja disponibilitatea pentru a sprijini financiar proiectul. Cei mai vocali au fost Gigi Becali și Valeriu Iftime. Deranjați de greșelile de arbitraj, finanțatorii de la FCSB și Botoșani au fost gata să pună la bataie zeci de mii de euro pentru aducerea VAR în Liga I.
Sorin Cârțu, președinte al Universității Craiova, nu este de acord cu o astfel de propunere și spune că nu e de datoria cluburilor să plătească instructajul arbitrilor.

Nu mi se pare normal ca cluburile să dea bani pentru instructajul arbitrilor. Nu poţi să ceri bani de la cluburi, cât timp cei din arbitraj ţin de FRF. Orice sumă de bani pe care o dai într-o parte unde nu ţine de tine, nu e bine. Cluburile nu au cum să dea bani pentru instructaj şi nici nu mi se pare normal. Cluburile să vină cu plăţi pentru cei care stau în camera VAR şi aşa mai departe”, a spus Sorin Cârțu, pentru Look Sport.

Sorin Cârțu nu este de acord ca formațiile din Liga I să contribuie cu bani pentru implementarea sistemului VAR
Sorin Cârțu nu este de acord ca formațiile din Liga I să contribuie cu bani pentru implementarea sistemului VAR

Sorin Cârțu: „În toată lumea e VAR. Vrem ca arbitrii să fie ajutați.”

Chiar dacă nu este de acord ca formațiile din campionat să plătească pentru VAR, Sorin Cârțu spune că tehnologia trebuie implementată cât mai rapid și în România. După cum menționează oficialul oltenilor, greșelile de arbitraj din acest sezon au influențat direct clasamentul din Liga I.

Eu nu susţin ideea că greşelile au fost intenţionate, dar ierarhizarea a fost influenaţată de arbitraj. Noi vrem ca arbitrii să fie ajutaţi. În toată lumea se întâmplă acest lucru, indiferent că e vorba de campionate sau de întrecerile europene – Liga Campionilor sau Liga Europa. Care e problema să se oprească meciul şi să se verifice?
Cei care sunt acolo, în camera VAR, se uită şi îl anunţă pe central că trebuie să se uite la o fază”, a mai spus Cârțu.

Implementarea tehnologiei VAR în Liga I a fost amânată
Implementarea tehnologiei VAR în Liga I a fost amânată

Introducerea VAR în Liga I a fost amânată de mai multe ori în ultimul an. La finalul lui 2020, se vehicula o posibilă implementare a sistemului încă din playoff-ul acestui sezon. Ulterior, această variantă a picat și nu se știe dacă va fi prezent VAR nici în sezonul 2021 – 2022.
Acest lucru a dus la pornirea unui „război” între LPF și FRF. Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a acuzat direct FRF pentru amânarea implementării sistemului.

Urmăriți Playsport.ro și pe