CRONICĂ. Moldoveni „depășiți” după pauză. Goluri superbe și gafe de circ. FCSB trece de Botoșani și revine pe primul loc

Cătălin Mureșanu / 18.04.2021, 23:12
CRONICĂ. Moldoveni „depășiți” după pauză. Goluri superbe și gafe de circ. FCSB trece de Botoșani și revine pe primul loc

Pentru Becali, în ultimii ani, Valeriu Iftime a fost pe post de Glovo. Gigi a comandat după „pohtă” de la Botoșani, moldoveanul și-a servit partenerul comercial cu tot ce a avut mai bun, astfel că roș-albaștrii și-ar putea schimba denumirea, fără taxă de timbru, în… FCSBT.

Iftime își apără onoarea și spune că cine ar putea gândi sau emite că echipa lui nu își apără corect șansele în meciurile cu FCSB este, cităm, depășit. Ai lui, în 18 meciuri cu bucureștenii, indiferent de cum s-au numit ei, și-au depășit adversarul o singură dată! În această vâltoare de suspicioși, Iftime se jură pe sub mustăți: am cerul înstelat deasupra mea, iar legea morală zace în mine.

Liderul campionatului regulat începe fără Vlad. Cel mai în formă jucător al roș-albaștrilor s-a accidentat, în poartă intră Straton, debutant în 2021. Revine Cristea în defensivă și, în avanposturi, apare tânărul Istrate.

Probleme tehnice și start amânat

Meciul începe cu o întârziere de cinci minute. Digi are o problemă tehnică, nu merg reluările și, geografic, avem varianta să dăm pe bulgari, de la Giurgiu prindem banda cu furculița. FCSB, o altă echipă nomadă din Liga 1, are prima ocazie la poarta dinspre Ruse. Crețu urcă pe o parcelă liberă în banda dreapta, centrează perfect pentru Oaidă, iar, cu mingea pe frunte, dar cu capul în nori, fostul jucător de la Botoșani reia dezamăgitor. FCSB începe furibund și se topește fulgerător. CFR a trecut în pas de defilare de Clinceni și, astfel, echipa lui Petrea a alunecat din jilțul ligii. Crețu rămâne cel mai periculos jucător al lui Petrea, își răvășește adversarii din flanc, scurge un balon pentru Moruțan, însă ultimul fotbalist de pe taraba cu orfevrării a lui Gigi Becali este blocat, în ultimul moment, de o gheată adversă cât se poate de inspirată.

FCSB trece de Botosani si revine pe primul loc in LIga I
FCSB trece de Botosani si revine pe primul loc in LIga I

Cursa lui Ashkovski produce deschiderea scorului și stabilește rezultatul la pauză

Lăudatul Crețu o comite. Pierde o minge în jumătatea adversă, Ashkovski are demaraj de Tesla, Șut e pe post bornă kilometrică, Oaidă mortificat și, intrat în careu, macedoneanul trimite pe lângă Straton și deschide scorul. Tănase poate egala dintr-o lovitură liberă executată surprinzător, unghiul e greu, iar portarul advers e la post și respinge cu o palmă tămăduitoare de sub transversală. Și repriza se termină cu avantaj moldovenesc. Conspiraționiștii șuieră printre măsele. 2 pauză, 1 final. Niște depășiți! La Giurgiu, la pauză, cerul este înstelat.
După 45 de minute, oțiosul Istrate este schimbat, intră Perianu, e scos și Oaidă care avea un galben la purtător și, pe gazon, e trimis Vînă.

Imediat, Tănase este aproape de egalare. Șutul său din unghi se duce în plasa laterală. Încearcă și Perianu printr-o reluare cu taxă inversă, de la 20 de metri, direct în brațele portarului. Lui Vînă i se trage preșul când putea să reia dintr-o poziție ideală, iar terenul, cum spunea Dumitru Graur, se înclină. De data asta spre poarta dinspre Adunații Copăceni. Și Gigi își sună, din nou, asiguratorul. Nu era destul Coman, a căzut și Vlad, iar acum s-a accidentat și Moruțan.

Curcubeul lui Popescu și gafa lui Pap, iar FCSB revine în fruntea clasamentului

Nu e nimic, nea Gigi, mai pune la Popescu! Puștiul aduce egalarea cu un gol de generic, șut din gleznă din afara careului, de pe loc, un curcubeu din care mingea gâdilă transversala apoi cade în poartă. Nu trece mult și FCSB răstoarnă evidența. Pap e pehlivan, Panțâru e atent și-i fură balonul portarului advers, astfel că poarta i se cască, goală, cu avantajul în față. 2-1 și FCSB revine pe primul loc, Botoșani, echipa unui singur contraatac în acest meci, nu a mai avut resurse să își depășească- ai fazan domnule Iftime- condiția.