Cum a ajuns numele lui Răzvan Lucescu implicat într-un scandal de blat. Declarații tari în Grecia

Moldoveanu Camelia / 08.04.2021, 16:14
Cum a ajuns numele lui Răzvan Lucescu implicat într-un scandal de blat. Declarații tari în Grecia

Răzvan Lucescu (52 de ani) pare să nu fi scăpat de incidentul din meciul PAOK – AEK nici în ziua de azi. Bosniacul Ognjen Vranjes (31 de ani) a făcut dezvăluiri despre echipa pe care o antrena românul în 2018, atunci când Ivan Savvidis a intrat cu pistolul pe teren. Numele antrenorului este acum implicat într-un scandal de blat.

După trei ani de la incident, numele lui lui Răzvan Lucescu implicat într-un scandal de blat

Răzvan Lucescu și Ivan Savvidis, patronul clubului PAOK
Răzvan Lucescu și Ivan Savvidis, patronul clubului PAOK

Ognjen Vranjes este un jucător care în 2018 se afla la AEK, marea rivală a echipei antrenate de român. În meciul dintre PAOK – AEK, unde se disputa titlul, Varela a marcat în minutul 90 pentru scorul de 1-0. Furios, Ivan Savvidis, patronul alb-negrilor, a intrat pe teren cu pistolul la centură.

Din cauza patronului celor de la PAOK, echipa a pierdut la masa verde după decizia Comisiei de Disciplină. După scorul de 0-3, Răzvan a răbufnit:

A fost un jaf. Am fost doi ani la rând campioni, dar în 2018 ni s-a furat bucuria”

După trei ani, Vranjes a fost întrebat de către cotidianul sârb kurir.rs dacă a participat la meciuri în care s-a făcut blat. Răspunsul fundașului a fost unul uluitor:

Nu știu. În timp ce jucam în Grecia, s-a zvonit că mai multe meciuri erau aranjate, dar, dacă s-a întâmplat așa, nu mă includeau pe mine. Eu eram dușmanul acestor mafii din fotbal”

Mai mult, același fotbalist a recunoscut că i s-au oferit bani pentru a truca un meci, pe vremea când performa la AEK.

Într-o seară, eram acasă, când a sunat telefonul. Persoana care a apelat susținea că e fotbalist sârb. A vrut să mă convingă să truchez o confruntare pe care toată lumea o știe atât de bine. Jocul în care Ivan Savvidis a apărut pe gazon înarmat. Era la mijloc titlul la PAOK – AEK. Am spus nu și am fost amenințat. Eu am informat clubul imediat”

Ognjen Vranjes a fost amenințat

Ognjen Vranjes dezvăluiri despre meciul AEK - PAOK
Ognjen Vranjes dezvăluiri despre meciul AEK – PAOK

Fundașul de 31 de ani a fost constrâns pentru a accepta blatul din meciul contra echipei lui Răzvan Lucescu. Cu toate acestea, sportivul nu a acceptat să fie șantajat. El este de părere că principiile lui sunt peste nevoia de a obține bani.

Individul a încercat totul. A început cu o conversație plăcută, apoi, văzând că nu cedez, m-a avertizat că oamenii săi vin la Salonic să mă aranjeze. I-am răspuns: ‘Veniți și vedem ce iese!’. Nu mi-a fost frică nicio clipă. Știam cine e președintele clubului meu. Doar ei puteau pierde, nu eu.

Pentru mine, banii sunt zero în comparație cu viața. Viața nu înseamnă să aduni bani. Nu m-aș vinde niciodată. Nu mi-aș vinde echipa, antrenorul, fanii. Nu există sumă pe lumea asta pentru care să o fac”,  a spus Ognjen Vranješ, fundaș care a jucat la AEK și acum se află la Charleroi.