Coronavirusul a băgat o echipă din prima divizie germană în carantină! Situație unică în Bundesliga

Giosanu Catinca / 16.04.2021, 23:49
Coronavirusul a băgat o echipă din prima divizie germană în carantină! Situație unică în Bundesliga

Pandemia de coronavirus a afectat întreaga lume. Nici cluburile de fotbal nu au fost ocolite de noul virus de tip SARS-CoV-2. Printre formațiile care au întâmpinat probleme din cauza epidemiei de Covid-19 se numără și o echipă din prima divizie germană. Jucătorii au fost nevoiți să intre de urgență în carantină! Situație fără precedent în Bundesliga!

Coronavirusul a băgat o echipă din prima divizie germană în carantină!

De la debutul crizei sanitare și până acum, pe teritoriul României au fost confirmate 1.023.565 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 930.942 de pacienți au fost declarați vindecați.

Potrivit datelor prezentate vineri de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost depistate pozitiv cu coronavirus 4.076  de persoane, , acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 619 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Nici în Germania situația nu este una roz. Această țară a depășit vineri pragul de 3.116.950 de contaminări cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, relevă site-ul wordometers.info. Reamintim că acest stat a fost considerat mult timp un exemplu pentru modul în care a gestionat criza sanitară.

Situație unică în Bundesliga

După cum era de așteptat, virusul din China a ajuns și în Bundesliga. Mai exact, la echipa germană de fotbal Hertha Berlin. Gruparea a intrat în carantină pentru următoarele 2 săptămâni și nu va juca 3 etape. Cel puțin patru jucători au fost depistați pozitiv cu virusul care a declanșat 3.006.959 de decese la nivel mondial. Este vorba de doi jucători și de doi membri ai staff-ului tehnic.

Cu toate că echipa va intra în izolare, jucătorilor li se va permite să se antreneze în continuare. Spre deosebire de ceilalți colegi ai săi, portarul Rune Jarstein a fost nevoit să se interneze pentru o scurtă perioadă în spital. Asta, din cauză că el a fost infectat cu tulina britanică a virusului. Fotbalistul a dezvoltat o formă severă a infecției. În primă fază el a prezentat simptome severe, dar acum este în afara oricărui pericol.

Hertha Berlin a devenit prima echipă din Bundesliga care este nevoită să intre în carantină
Hertha Berlin a devenit prima echipă din Bundesliga care este nevoită să intre în carantină / Sursa Foto: www.herthabsc.com

Ce program va avea Hertha în mai?

Având în vedere faptul că a fost afectată de coronavirus, Hertha va avea un program aglomerat în mai. Gruparea germană  a fost nevoită să amâne următoarele 3 partide de campionat. Este vorba despre cel cu Mainz de duminică, cu Freiburg de miercuri și cel cu Schalke de sâmbăta viitoare.

Este decizia corectă, sănătatea primează. Din păcate, vom avea un final de sezon complicat pentru că vom fi nevoiți să jucăm 6 meciuri în luna mai.”, a spus directorul sportiv, Arne Friedrich, conform DigiSport.