Cum ar putea ajunge la închisoare „Sir Ilie Dumitrescu”. Fosta glorie a Stelei a recunoscut plângerea penală

Catinca Giosanu 27.01.2021, 11:15
Cum ar putea ajunge la închisoare „Sir Ilie Dumitrescu”. Fosta glorie a Stelei a recunoscut plângerea penală

Ilie Dumitrescu a anunțat, marți, că omul care l-a ironizat în mediul online, folosindu-se de un cont fals riscă până la cinci ani de închisoare. Fostul fotbalist va profita de noua lege potrivit căreia cei care deschid un cont fals pot ajundă la închisoare.

Cum ar putea ajunge la închisoare „Sir Ilie Dumitrescu”

După ultima ispravă făcută, „Sir Ilie Dumitrescu” are mari șanse să ajungă după gratii. Cinci ani de detenție riscă cel care s-a folosit de un cont fals pe Facebbok pentru a-l ironiza pe antrenorul român de fotbal. Pagina respectivă, denumită ultima oară ”Sir Ilie Dumitrescu”, a fost închisă după ce Înalta Curte a luat această hotărâre.

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât ca oamenii care deschid un cont pe o rețea de socializare cu numele altei persoane pot ajunge în spatele gratiilor. Se pare că această infracțiune se pedepsește de acum cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Pe care postările urcate pe pagina denumită în mod ironic ”Sir Ilie Dumitrescu”, autorul faptei îi crează un mare prejudiciu de imagine analistului sportiv.

Ilie Dumitrescu va depune o nouă plângere penală împotriva celui care l-a ironizat pe rețelele de socializare
Ilie Dumitrescu va depune o nouă plângere penală împotriva celui care l-a ironizat pe rețelele de socializare

Fosta glorie a Stelei a recunoscut plângerea penală

Ilie Dumitrescu susține că a fost victima ”acestui gen de infracţiune”.

În urmă cu ceva timp, fosta glorie a Stelei a reclamat la Poliție un hoț de identitate, care a deschis o pagină de Facebook cu numele „Sir Ilie Dumitrescu”, unde îl ironiza pe fostul internațional român, comentând în numele său și păcălind mai mulți oameni.

Am făcut plângere la Poliție. Am înregistrat-o la comisarul șef Adrian Ciprian Miron. Mi-a fost furată identitatea”, a recunoscut fotbalistul român retras din activitate.

Acum, ”mister Ilie” este hotărât să depună o nouă plângere penală în acest sens. Și asta, pentru că nu își dorește ca individul care l-a ironizat pe rețelele sociale să rămână nepedepsit.

Am aflat de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Poate că unii ştiu, alţii nu, dar eu am fost una dintre victimele acestui gen de infracţiune. La vremea respectivă, am făcut şi plângere la Poliţie, iar azi văd s-a grăbit să-şi închidă contul.

Voi face o nouă plângere şi aştept acţiunea Poliţie pentru că, iată, de azi acest gen de faptă este penală şi se poate pedepsi cu închisoarea”, a precizat pentru Digi Sport Ilie Dumitrescu, fostul mare internaţional român.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe