Cum arată noul echipament al Barcelonei. Catalanii îl vor folosi la jocurile din deplasare

Ștefănescu Dragoș / 15.07.2021, 21:25
Cum arată noul echipament al Barcelonei. Catalanii îl vor folosi la jocurile din deplasare

Aflată într-o perioadă destul de incertă, Barcelona este totuși una dintre forțele Europei. După ce sezonul trecut a ratat câștigarea titlului în La Liga, președintele Joan Laporta a demarat reconstrucția echipei. În plină campanie de transferuri, Barcelona și-a prezentat echipamentul pentru noul sezon. Cum arată noul echipament al Barcelonei. Catalanii îl vor folosi la jocurile din deplasare.

Cum arată noul echipament al Barcelonei. Catalanii îl vor folosi la jocurile din deplasare

Barcelona a dezamăgit sezonul trecut prin evoluțiile sale inconstante. După ce a ratat câștigarea titlului în La Liga, președintele catalan Joan Laporta are misiunea de a o readuce pe Barcelona pe culmile gloriei. Primele mutări făcute de Laporta la Barcelona, au fost transferurile lui Sergio Aguero și Memphis Depay. Cei doi vor forma atacul echipei catalane în sezonul viitor. În afara celor doi Barcelona i-a mai adus pe Eric Garcia și Emerson Royal.

Problemele financiare ale Barcelonei sunt cunoscute iar ca o certificare a acestora a fost și afirmația făcută de președintele La Liga, Javier Tebas. Acesta a anunțat recent că FC Barcelona este campioană la pierderile financiare. În sezonul trecut, cluburile din La Liga au înregistrat pierderi de 700 de milioane euro. Se pare că jumătate o reprezintă pierderile clubului catalan.

Barcelona se desparte de mai mulți jucători

Pentru a reuși să mai reducă din datoriile acumulate, Barcelona a renunțat vara aceasta la mai mulți jucători. Catalanii i-au vândut pe Junior Firpo la Leeds, Konrad la Marseille, Alena la Getafe și Todibo la formația Nice. De asemenea Barcelona l-a împrumutat pe Trincao la echipa engleză Wolverhampton și i-a reziliat contractul lui Matheus Fernandes. Însă aceste mutări nu au fost suficiente pentru a scăpa de datoriile foarte mari.

Cea mai nouă plecare de la Barcelona se pare că va fi cea a francezului Antoine Griezmann. Acesta ar urma să fie cedat la Atletico Madrid la schimb cu jucătorul Saul Niguez.

Cea mai importantă veste pentru Barcelona este cu siguranță cea dezvăluită de presa spaniolă care anunță că starul argentinian Leo Messi ar fi dispus să renunțe la jumătate din salariu pentru a rămâne pe ”Camp Nou”.

Prezentarea oficială a noului echipament de deplasare

Barcelona si-a lansat oficial echipamentul de deplasare pentru sezonul 2021-2022. Catalanii au optat pentru un kit de joc complet lila, iar videoclipul de lansare îi are ca protagoniști pe De Jong, Pique, Pedri si Sergi Roberto.

Sloganul pentru acest echipamet este „Mai mult decât un tricou. Mai mult decat un club”. Noul echipament este si un tribut pentru echipa de fotbal feminin a Barcelonei.