Dan Petrescu are atacant! Debeljuh stă pe tușă mai puțin decât se anunțase inițial. Când revine pe teren croatul

Bădulescu Silvian 24.08.2022, 14:35
Dan Petrescu are atacant! Debeljuh stă pe tușă mai puțin decât se anunțase inițial. Când revine pe teren croatul

Dan Petrescu a vorbit despre situația atacantului Gabriel Debeljuh. Croatul s-a accidentat grav în meciul cu Șahtior Soligorsk și va absenta câteva luni de pe gazon.

Dan Petrescu speră să-l recupereze pe Debeljuh mai repede

Gabriel Debeljuh s-a accidentat în partida din turul III UEFA Conference League cu Șahtior Soligorsk. Inițial, verdictul a fost dur pentru atacantul croat: șase luni pe bară.

Mai apoi, însă, au venit și veștile bune. Atacantul nu va lipsi șase luni de pe teren și s-ar putea recupera în chiar jumătate din această perioadă. Accidentarea a survenit pe data de 11 august 2022.

Dan Petrescu a vorbit despre situația atacantului.

Ce știți voi, știu și eu. Mi s-a spus că revine în trei luni. Posibil ca în acest an să nu mai joace, poate la final. Ar fi foarte bine, pentru că avem nevoie de el cât mai repede pe teren. Sperăm să nu fie șase luni, cum am zis eu după meci.”

De asemenea, „Bursucul” n-ar zice nu unor noi transferuri, asta deși CFR Cluj a fost printre cele mai active formații în mercato.

Eu mi-aș dori jucători mereu, dar să vedem dacă putem. Și în atac mi-aș dori. Dar trebuie să luăm jucători care să aibă impact rapid în meciruile din cupele europene, să fie pregătit și să nu fi jucat la altă echipă din Europa. Jucători am mai găsit eu, dar au jucat în Europa și nu mai au voie la altă echipă. Orice este posibil până la finalul perioadei de transferuri.”, a concluzionat Dan Petrescu.

CFR Cluj i-a prelungit contractul lui Debeljuh

Cristi Balaj, președintele ardelenilor, susține că înțelegerea lui Gabriel Debeljuh (25 de ani) va fi prelungită, dacă diagnosticul medicilor se va confirma.

Așteptăm certitudinea diagnosticului. Șansele de a fi cel pomenit de Dan Petrescu sunt foarte, foarte mari, dar mai există o oarecare speranță. Dacă va fi nevoie de o intervenție ce-l va ține departe de teren 6 luni, îi vom propune lui Debeljuh prelungirea contractului, pentru a fi convins că aprecierea noastră este cel puțin la același nivel și că avem încredere că-și va reveni”, a afirmat Balaj la Pro Arena.

În acest context, presa din Belgia scrie despre interesul campioanei României pentru un atacant din Uruguay. Românii ar fi pus ochii pe Felipe Avenatti (29 de ani), legitimat la Standard Liege.

Uruguayanul cotat la 500 de mii de euro a mai jucat, de-a lungul carierei, pentru River Plate (Uruguay), Luqueno, Ternana, Bologna, Kortrikj, Standard Liege, Antwerp, Union SG și Beershoot.

Până atunci, CFR Cluj joacă joi, 25 august, meciul retur cu NK Maribor. După 0-0 în tur, în deplasare, băieții lui Dan Petrescu caută victoria care ar asigura grupele UEFA Conference League și minimum trei milioane de euro la buget.

Urmăriți Playsport.ro și pe