Dan Petrescu, făcut praf. Crește numărul jucătorilor care îl contestă pe „Bursuc”

Ștefănescu Dragoș / 16.01.2022, 15:46
Dan Petrescu, făcut praf. Crește numărul jucătorilor care îl contestă pe „Bursuc”

După ce a refuzat postul de selecționer al României, Dan Petrescu și-a continuat mandatul la CFR Cluj. Tehnicianul a tras linie la final de an și a început ”curățenia” în Gruia. Unul dintre jucătorii care au plecat de la Cluj în această iarnă îl atacă dur pe Dan Petrescu.

Dan Petrescu face ”curățenie” la CFR Cluj

Dan Petrescu a refuzat oferta FRF de a prelua naționala României și și-a reluat în forță mandatul pe banca CFR-ului. Împreună cu patronul clubului din Gruia, Neluțu Varga, tehnicianul a stabilit strategia de la echipa clujeană. În afara transferurilor dorite, Dan Petrescu a hotărât să se despartă de mai mulți jucători, chiar în această iarnă.

Dan Petrescu, atacat de un fost jucător de la CFR Cluj

Unul dintre jucătorii care au plecat din Gruia în această perioadă este Anas Tahiri (26 de ani). Mijlocașul marocan a fost cedat de CFR Cluj la Heerenveen. Acesta nu jucase niciun minut sub comanda lui Dan Petrescu. Tahiri fusese adus la Cluj în mandatul lui Marius Șumudică, din postura de jucător liber de contract. Marocanul a bifat doar 7 meciuri la CFR Cluj, reușind un gol și un assist.

Ajuns la Heenerveen, Anas Tahiri l-a atacat dur pe Dan Petrescu într-un interviu acordat pentru o publicație din Belgia. Mijlocașul îl acuză pe antrenorul român pentru faptul că nu i-a dat șansa să-și demonstreze calitățile. Mijlocașul susține că perioada de inactivitate de la CFR Cluj l-a costat convocarea la naționala Marocului pentru Cupa Africii, pierzând o jumătate de an din carieră.

În România, cluburile trebuie să depună o listă de 25 de jucători, înainte de 30 august, pe care doresc să-i folosească, iar eu, alături de mulţi alţii care au fost aduşi de antrenorul anterior (n.r.- Marius Şumudică), nu eram pe lista respectivă.

Petrescu a sosit pe 28 august şi, fără să mă vadă la la treabă sau să mă întrebe, pur şi simplu m-a dat deoparte. Eram uimit, dar neputincios. Petrescu a primit undă verde de la conducere după sosirea sa şi nimeni nu a fost împotriva deciziilor sale.

După o săptămână şi jumătate de antrenament, antrenorul m-a sunat să-mi spună că a făcut o greşeală nepunându-mă pe listă. El a vrut să modifice lista luna asta, când sunt permise ajustări. Dar pentru mine totul s-a terminat.

Din momentul în care a luat decizia de a mă da afară fără motiv, a fost clar că aveam de gând să plec. Pur şi simplu nu mai aveam chef să stau într-un asemenea mediu. Deciziile antrenorului m-au costat jumătate de an din carieră şi probabil şi participarea la Cupa Africii cu Maroc”, a spus Anas Tahiri, pentru hln.be.