Dan Petrescu vrea să-i dea afară pe Alibec și Sigurjonsson! Ce se întâmplă cu cele două vedete de la CFR

Ștefănescu Dragoș / 25.12.2021, 08:12
Dan Petrescu vrea să-i dea afară pe Alibec și Sigurjonsson! Ce se întâmplă cu cele două vedete de la CFR

Dan Petrescu a refuzat postul de selecționer al naționalei României și a decis să continue la CFR Cluj. Tehnicianul a început deja ”curățenia” în lotul ardelenilor, iar primii jucători vizați sunt Alibec și Sigurjonsson.

Alibec și Sigurjonsson, pe lista neagră a lui Dan Petrescu

Dan Petrescu a refuzat oferta celor de la FRF de a prelua postul de selecționer al naționalei României. Tehnicianul a ales să continue pe banca tehnică a CFR-ului. ”Bursucul” și patronul clujenilor, Neluțu Varga, au creionat deja strategia imediată din Gruia.

În afara transferurilor pe care dorește să le facă, Dan Petrescu este gata să înceapă curățenia în lotul CFR-ului. Nu mai puțin de 12 jucători vor fi disponibilizați în următoarea perioadă, aceștia nefăcând parte din planurile lui Petrescu.

Unul dintre cele mai importante nume de pe această listă este cel al lui Denis Alibec. Atacantul este împrumutat de la Kayserispor, iar salariul său este plătit în mare parte de turci. CFR îi dă lui Alibec suma de 370.000 de euro pentru cele 11 luni de contract. La finalul sezonului, conducerea din Gruia intenționează să încheie împrumutul lui Alibec.

Un alt nume surpriză de pe lista lui Dan Petrescu este cel al lui Runnar Mar Sigurjonsson. Islandezul a primit două opțiuni, astfel el  poate să accepte o reducere a salariului, sau în caz contrar, va fi împrumutat la altă echipă.

Denis Ciobotariu, pe picor de plecare de la CFR Cluj

Printre fotbaliștii care ar putea pleca în această iarnă se numără și Denis Ciobotariu (23 de ani). Fundașul central este nemulțumit de faptul că joacă puțin, după cum a dezvăluit tătăl său, Liviu Ciobotariu, antrenorul celor de la FC Voluntari. Fostul mare internațional a declarat că fiul său a fost înștiințat de conducerea din Gruia că nu mai intră în calculele antrenorului și că ar trebui să meargă să joace undeva.

El mai are contract doi ani. E clar că situație nu e în regulă, în primul rând pentru el. Nu joacă. A jucat la început 6 jocuri, plus cele din cupele europene. E clar că e un jucător tânăr, își dorește să joace. Mai ales că l-a scos de pe listă.

L-au și anunțat că poate să meargă undeva să joace împrumut. Dar, dacă a fost anunțat că, cel puțin sezonul ăsta, nu mai intră în calculele antrenorului, ar trebui să meargă să joace undeva”, a declarat Liviu Ciobotariu, la Digi Sport.

Denis Ciobotariu a venit la CFR Cluj în ianuarie 2020, de la Dinamo. El a bifat 9 partide în acest sezon, în toate competițiile.