Dat ca și transferat la FCSB, Taras Stepanenko neagă că a ajuns la un acord cu Gigi Becali

Octavian Vasilescu / 23.03.2022, 08:49
Dat ca și transferat la FCSB, Taras Stepanenko neagă că a ajuns la un acord cu Gigi Becali

Patronul de la FCSB, Gigi Becali (63 de ani), a anunțat că trei vedete de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk ar putea ajunge sub comanda lui Toni Petrea (47 de ani). Jucătorii au început să reacționeze după apariția zvonurilor.

Mijlocașul defensiv Taras Stepanenko (32 de ani), legitimat la Șahtior Donețk, a spus că nu va semna cu FCSB. Întreaga poveste a pornit după ce Mircea Lucescu (76 de ani) l-a rugat pe Gigi Becali să-i lase pe jucători să se antreneze la baza FCSB din Berceni. Becali a acceptat, dar a propus ca jucătorii să intre și pe teren, în Liga 1, pentru că UEFA le permite fotbaliștilor din Ucraina să se transfere în cursul sezonului.

Stepanenko, mesaj pentru Gigi Becali și FCSB

Taras Stepanenko a reacționat pe pagina sa de Instagram și a postat un mesaj scurt:

Am aflat că mi-au găsit club. Mulțumesc. Nici nu m-au întrebat. Da, este fals”, a scris Stepanenko.

De asemenea, presa din Ucraina anunțase inițial că jucătorii de la Șahtior Donețk și Dinamo Kiev ar fi tentați să joace la FCSB până la sfârșitul sezonului. Gigi Becali a dezvăluit ce discuție a purtat cu Mircea Lucescu:

M-a sunat Mircea Lucescu și m-a rugat dacă putem și avem posibilitatea să găzduim echipa națională de tineret a Ucrainei (n.r. juniorii lui Dinamo Kiev), dar mai e vorba și de încă trei jucători care să se antreneze la noi, care vor juca în echipa națională a Ucrainei în preliminariile cu Suedia, nu știu exact. Am spus ‘da’. Nu am nicio pretenție financiară, vreau să ajut.

E posibil favorul ăsta să se întoarcă prin trei jucători de echipă națională. Căpitanul lui Dinamo Kiev, Sydorchuk. Plus încă doi jucători de la Șahtior care stau aici în Pipera, pentru că ei au câte trei copii și au putut să plece.

Se vor antrena cu echipa noastră. S-a întâmplat ca ăștia trei jucători să vrea să se antreneze cu noi. Mircea asta mi-a spus. Echipa asta de tineret plus trei jucători.

Și atunci am intrebat, nu e mai bine să se antreneze cu noi în meciuri? E mai bun antrenamentul când joacă oficial, nu? Nu-i mai bun antrenamentul când joci cu Craiova? Și Mircea mi-a spus ‘Bineînțeles că da'”, a declarat Gigi Becali, pentru Digi Sport.

Fotbalul din Ucraina, oprit de război

Taras Stepanenko are o cotă de piață de 6 milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.

  • Războiul din Ucraina a izbucnit pe 24 februarie, când trupele Rusiei au început să invadeze țara vecină. Mii de oameni și-au pierdut viața în cele patru săptămâni de război, iar peste 3 milioane de cetățeni s-au refugiat în țările vecine.

Fotbaliștii din Ucraina sunt liberi să semneze cu alte echipe până la finalul acestui sezon. Un exemplu este Valentin Cojocaru (26 de ani), pe care SC Dnipro-1 l-a împrumutat la Feyenoord.

Accidentarea portarului titular de la Feyenoord, Justin Bijlow, i-a determinat pe olandezi să apeleze la Cojocaru.