”De 15 ani nu am mai făcut asta!”. Ce așteptări are Simona Halep de la Australian Open: ”O să fie puțin mai dificil”

Catinca Giosanu 13.01.2021, 09:14
”De 15 ani nu am mai făcut asta!”. Ce așteptări are Simona Halep de la Australian Open: ”O să fie puțin mai dificil”

Simona Halep a plecat aseară spre Melbourne, Australia, pentru primul turneu de Grand Slam al anului. Pe aeroport, sportiva româncă a vorbit despre așteptările pe care le are de la Australian Open.

Simona Halep: ”De 15 ani nu am mai făcut asta!”

Înainte de a pleca din România, campioana noastră și-a făcut timp să vorbească despre felul în care pandemia i-a afectat programul la sfârşitul anului trecut.

Cu putin timp înainte de a se îmbarca, sportiva din Constanța a declarat că are așteptări mari de la turneele viitoare.

A fost o semi-vacanță, pentru că m-am antrenat din greu o perioadă destul de lungă, dar a fost foarte bine ca am stat acasă. Sunt pregatită atât fizic, cât și psihic și bucuroasă că putem să călătorim, să jucăm un Grand Slam. Mi-e dor să reunim echipa și să reîncepem să muncim. Crăciunul l-am mai facut acasă. În ultimii trei ani, am preferat să stau acasă și să-l fac cu părinții, dar să fac Revelionul și să încep anul în România… e prima dată după vreo cincisprezece ani”, a menționat Simona Halep.

Marea sportivă va trebui să stea în carantină. Cu toate acestea, ea este optimistă.

”Este același regim, aceeași carantina pe care o vor avea toți ceilalți în Melbourne. Avem voie să ieșim doar pe terenul de tenis, 4-5 ore pe zi, iar în rest va trebui să rămânem carantinați în camere, în fiecare zi. Nu va fi ușor, sunt convinsă, dar putând să facem aceste cinci ore de antrenament o să însemne mult. Mi-am luat de toate cu mine, și cărți, și filme, și reviste”, a mai spus Halep.

Ce așteptări are Simona Halep
Ce așteptări are Simona Halep de la Australian Open / Sursa Foto: Facebook

”O să fie puțin mai dificil”

Numărul 2 WTA vrea să dea lovitura la Australian Open. Ea va încerca să răzbune eșecurile suferite în semifinala ediției din 2020, respectiv finala competiției din 2018.

Ca de fiecare dată când plec la un turneu, am așteptări destul de mari, pentru că sunt la un nivel foarte bun de mult timp și consider că, dacă mă antrenez foarte bine și mă pregătesc așa cum o fac mereu, am o șansă mare să joc bine. În aceste condiții diferite însă, cu 3-4 luni de pauză o să fie mai dificil, dar sunt pregătită pentru orice. Îmi doresc tare mult să câștig acest trofeu, e greu, dar nu e imposibil”, a adăugat jucătoarea din România.

Anul trecut, Simona Halep a fost desemnată jucătoarea lunii februarie în circuitul WTA, după ce a câștigat turneul de la Dubai.

Urmăriți Playsport.ro și pe