De ce s-a plâns Dan Petrescu după meciul cu Maribor. Totul s-a întâmplat chiar în fața presei slovene

Ștefănescu Dragoș 19.08.2022, 13:00
De ce s-a plâns Dan Petrescu după meciul cu Maribor. Totul s-a întâmplat chiar în fața presei slovene

CFR Cluj a remizat joi seară cu Maribor în prima manșă din play-off-ul Conference League. La finalul partidei din Slovenia, Dan Petrescu a acuzat numărul mare de meciuri jucate de echipa sa în ultima perioadă.

Dan Petrescu, îngrijorat după meciul cu Maribor. Tehnicianul acuză numărul mare de meciuri

Joi seară, CFR Cluj a remizat, scor 0-0, cu Maribor în manșa tur din play-off-ul Conference League. În urma rezultatului obținut în Slovenia campioana României păstrează șanse mari de calificare.

La conferința de presă de la finalul partidei, Dan Petrescu a făcut o analiză a jocului echipei sale. În prezența a numeroși jurnaliști sloveni, tehnicianul s-a plâns de numărul mare de meciuri pe care CFR le-a jucat în ultima perioadă. Totuși, Petrescu s-a arătat mulțumit de rezultat. ”Bursucu” a vorbit și despre accidentările care îi macină lotul de jucători.

Am jucat patru meciuri în deplasare în Europa și le-am încheiat pe toate la egalitate. Cred că a fost un rezultat corect astăzi.

Cred că Maribor s-a apărat bine astăzi, au jucat agresiv, iar noi ne-am pierdut principalul atacant, accidentat, acum o săptămână. Nu e ușor să marchezi atunci când pierzi principalul vârf.

Vom vedea dacă va fi diferit meciul retur. Problema este că avem prea multe meciuri. Echipa mea a jucat 13 meciuri în 40 de zile, cred. Este incredibil!

Avem cele mai multe meciuri până acum din lume. E foarte greu pentru noi. Acum călătorim pentru un meci în deplasare în România. Apoi ne întoarcem la Cluj, jucăm cu Maribor.

În primul rând, trebuie să văd dacă am jucătorii valizi, pentru că acum am pierdut încă un jucător important. Am vândut un jucător important, iar alt jucător important s-a accidentat. Jucătorii importanți sunt greu de înlocuit. Boateng a fost cel mai bun jucător al nostru în sezonul treceut, iar acum s-a accidentat.

Nu i-am urmărit live până acum pe cei de la Maribor, așa că nu știu ce a adus noul antrenor. Dar atunci când schimbi antrenorul, e normal ca echipa să lupte diferit în primele meciuri”, a spus Dan Petrescu.

Maribor – CFR Cluj: 0 – 0. O nouă remiză în deplasare pentru campioana României

Maribor și CFR Cluj au remizat, scor 0-0, în prima manșă din play-off-ul Conference League. Returul va avea loc peste o săptămână, în Gruia.

Cele două echipe nu au riscat foarte mult în meciul din Slovenia. Maribor a avut cea mai mare ocazie din prima repriză. În minutul 32, portarul Scuffet a respins excelent șutul lui Bozic. Apărarea CFR-ului a fost păcălită de Baturina la faza respectivă, dar italianul și-a salvat colegii.

După pauză, CFR Cluj a controlat în mare măsură jocul. Cu toate acestea, ocaziile mari au întârziat să apară. Cea mai mare ocazie a aparținut tot gazdelor. Același  Bozic a fost aproape de gol dar Scuffet a avut o nouă intervenție providențială. Yeboah putea înscrie golul decisiv în minutul 90, dar reluarea s-a spectaculoasă nu a prins cadrul porții gazdelor. Astfel, partida s-a terminat cu scorul de 0-0, iar calificarea în grupe se va decide joia viitoare, pe terenul campioanei CFR Cluj.