Decizie explozivă în cazul Djokovic. Sancțiuni dure anunțate de Serbia

Giosanu Catinca / 21.01.2022, 13:05
Decizie explozivă în cazul Djokovic. Sancțiuni dure anunțate de Serbia

Novak Djokovic s-a aflat în centrul unui scandal fără precedent în ultimele zile. Sârbul a fost expulzat, în cele din urmă, din Australia, neputând să își apere titlul de Grand Slam.

Liderul mondial a fost aspru criticat în urma celor întâmplate, dar are și susținători. Detalii de ultim moment!

Novak Djokovic, susținut de autoritățile din Serbia

Novak Djokovic și-a dorit mult să joace la Australian Open 2022, dar nu i s-a permis acest lucru, din cauză că a refuzat să se vaccineze anti-Covid.

Tenismenul a avut mult de îndurat din cauză că s-a deplasat în Australia pe baza unor declarații mincinoase. A fost huiduit de oameni, a trebuit să stea închis într-o cameră de hotel în care mișunau gândacii, iar în cele din urmă a fost expulzat.

Acum, autoritățile din Serbia le plătesc cu aceeași monedă celor din Australia.

Replică economică drastică în cazul Djokovic

Oficialii au criticat dur măsurile luate de guvernul australian în privința liderului mondial ATP. Acum, conflictul ia o nouă amploare, în condițiile în care guvernul sârb ia o măsură economică importantă împotriva unei companii cu acționariat de la Antipozi.

Guvernul sârb a pus capăt tuturor proiectelor din republică ale concernului australo-britanic Rio Tinto pentru extracţia de jadarit care conţine litiu. Premierul sârb Ana Brnabic a anunţat acest lucru joi, în urma unei şedinţe de guvern.”, potrivit adevarul.ro.

Ce spune cancelarul Germaniei

Cancelarul Germaniei și premierul Spaniei au vorbit și ei pe maginea acestui subiect.

Orice sportiv care vrea să concureze în Spania trebuie să se supună regulilor și protocoalelor.”, a explicat Pedro Sánchez, prim-ministrul spaniol, care a ținut și un scurt discurs foarte înfocat pro-vaccinare, conform Reuters.

Olaf Scholz, șeful executivului german, a subliniat și el: „Indiferent cine suntem, trebuie să respectăm regulile”.

Ce mai face Novak Djokovic

Între timp, Djokovici a devenit acţionarul majoritar al unei companii daneze de biotehnologie care lucrează la un tratament pentru covid-19. Djokovici a cumpărat 80 la sută din acţiunile QuantBioRes în 2020. Ivan Loncarevic, director executiv al companiei, a confirmat pentru Reuters implicarea lui Djokovici. El a mai declarat, pentru Financial Times, că nu a mai discutat din luna noiembrie cu tenismenul şi că sportivul nu este “antivaccinare”.