Demitere-șoc la Craiova. Flavius Stoican a fost dat afară după nici o lună de la instalare

Ștefănescu Dragoș / 03.11.2021, 14:47
Demitere-șoc la Craiova. Flavius Stoican a fost dat afară după nici o lună de la instalare

FCU Craiova 1948 nu a reușit să obțină rezultate bune nici după venirea lui Flavius Stoican. După meciul pierdut cu Sepsi OSK în Cupa României, au apărut primele nemulțumiri ale conducerii din Bănie. O știre de ultimă oră de la Craiova anunță că Flavius Stoican a fost dat afară.

Flavius Stoican a fost dat afară

Flavius Stoican a preluat conducerea tehnică a lui FCU Craiova la începutul lunii octombrie, când l-a înlocuit pe Adrian Mutu, demis din cauza rezultatelor slabe. Cu el pe bancă, oltenii au disputat 4 partide, 3 în Liga 1 și unul în Cupa României. Pe banca Craiovei, Stoican are o victorie, 2-0 cu Gaz Metan, două înfrângeri, 0-1 cu Sepsi în Cupă, 0-1 cu UTA Arad și un egal, 0-0 cu Rapid.

Înfrângerea cu Sepsi OSK din Cupa României a pornit nemulțumirea conducerii din Bănie. Adrian Mititelu este extrem de nemulțumit pentru că Stoican nu i-a respectat unele cerințe de ordin tactic, legate inclusiv de jucătorii folosiți. În consecință, Mititelu a ordonat din pușcărie ca Stoican să fie demis.

Conform celor de la Gsp.ro, după antrenamentul din această după-amiază, FCU Craiova i-a reziliat contractul lui Flavius Stoican. Se pare că tehnicianului i s-a propus o reziliere amiabilă.

Imediat după demitere, Flavius Stoican a dat câteva declarații în care a încercat să pară împăcat cu această situație.

Despărțirile sunt ceva normal. Noi, oamenii și societatea, le condimentăm cu dramatism. Am fost chemat să ajut, lucru pentru care îi mulțumesc domnului Mititelu.

Am venit și am muncit. Am vrut să construim din mers, dar deocamdată atât s-a putut. Eu atât am putut. Restul e istorie!”, a spus Flavius Stoican.

Adrian Mititelu Jr. interzis de pe stadioane timp de un an

FCU Craiova 1948 nu se va mai putea baza pe sprijinul lui Adrian Mititelu Jr. din tribune, deoarece finanțatorul echipei a primit interdicție pe stadioane timp de un an. Totul a pornit din cauza incidentelor care s-au petrecut la duelul Rapid – FCU Craiova de luni seară.

Partida a fost întreruptă în minutul 71, din cauza unei sticle aruncate din zona oficialilor de la Tribuna 1. Obiectul a fost la un pas să îl lovească pe Dragoș Grigore, fapt care a provocat o reacție nervoasă din partea lui Cristi Săpunaru. După două minute de întreruperi, timp în care Săpunaru a adresat injurii și amenințări celor din tribune, partida s-a reluat.

Printre cei de la Tribuna 1 s-a regăsit și Adrian Mititelu Jr., însă nu finanțatorul echipei din Bănie ar fi aruncat sticla. Cu toate acestea, Mititelu Jr. a fost cel tras la răspundere de către jandarmi. El a fost amendat și, mai mult, ca măsură complementară, i-a fost interzis accesul la competițiile sportive pe o perioadă de un an.

Finanțatorul FCU Craiova a confirmat sancțiunea primită și spune că nu îi vine să creadă ce a pățit. Mai mult, Mititelu Jr. spune că nu poate face apel.

Mi s-au luat date de pe buletin numai mie, jandarmul a fost foarte politicos. Am crezut că îmi dă doar amendă. Dar nu pot să cred. Ce-am făcut să fiu interzis un an? Nu poți face apel, e executorie sancțiunea, durează și un an.

Am crezut că cer buletinul de ochii lumii. N-am mai pățit așa. Cum să fie interzis un patron de club un an de pe stadioane? Dacă eram antrenor, ce se întâmpla?!”, a spus Adrian Mititelu Jr.