Dezastru pentru FCSB înainte de reluarea campionatului. Au mai apărut cazuri de covid în tabăra vicecampioanei

Ștefănescu Dragoș / 14.10.2021, 15:58
Dezastru pentru FCSB înainte de reluarea campionatului. Au mai apărut cazuri de covid în tabăra vicecampioanei

Pandemia de coronavirus lovește din plin vicecampiona României. Putem vorbi despre un adevărat dezastru pentru FCSB, după ce mai mulți jucători au fost infectați cu virusul SARS-CoV- 2.

Dezastru pentru FCSB

O veste neașteptată a lovit FCSB-ul chiar înaintea reluării Ligii 1. Edi Iordănescu și câțiva membri ai staff-ului său au fost depistați cu COVID-19. În aceste condiții, tehnicianul va lipsi cel puțin 14 zile de la cârma echipei roș-albastre. În absența lui Edi Iordănescu, Eugen Nae (46 de ani) va sta pe banca tehnică a FCSB-ului la următoarele două meciuri. Nae este antrenor cu licenţă PRO iar FCSB a semnat un contract de colaborare cu el. Clubul a depus de urgență contractul la LPF, pentru ca Nae să poată sta pe bancă la meciurile programate în perioada în care antrenorii de la echipă sunt în carantină.

În afara absenței lui Edi Iordănescu, FCSB se confruntă și cu mari probleme de lot. Florinel Coman, Octavian Popescu, Ionuț Panțîru sunt accidentați. Constantin Budescu și Adrian Șut au prezentat simptome de COVID-19 și au fost izolați. Straton și Șerban au fost infectați cu noul coronavirus și se află în carantină. În afara acestor absențe alți 4 sau 5 jucători au probleme și vor intra în carantină pentru a înlătura orice risc. O veste bună pentru FCSB este revenirea lui Florin Tănase care s-a refăcut după o accidentare mai veche. Totuși, în aceste condiții, FCSB ar putea avea 8 jucători absenți din lot, la meciul cu CS Mioveni.

Gigi Becali contestă protocolul sanitar impus de FRF și LPF

După ce cazurile de infectare cu virusul SARS CoV-2 s-au înmulțit la FCSB, Gigi Becali a lansat ieri un atac neaşteptat împotriva federaţiei şi a ligii profesioniste. Actualul protocol medical permite persoanelor care sunt vaccinate să nu mai efectuaze testele o dată la două săptămâni.

Jucătorii celor de la CFR Cluj şi la Universitatea Craiova sunt vaccinați sau au trecut prin boală în proporţie de peste 90%. Astfel, cele două echipe nu riscă să le lipsească jucători la meciuri din cauza COVID-19. În schimb, la FCSB doar doi jucători sunt vaccinați. Gigi Becali este unul dintre  contestatarii vaccinării și astfel majoritatea fotbaliștilor de la FCSB au ales să nu se vaccineze.

În discurusul său împotriva celor de la FRF și LPF, Gigi Becali a scos în evidență grija pentru sănătatea celorlalţi. Însă latifundiarul din Pipera este conștient de inferioritatea în care se află echipa sa în lupta cu echipele ale căror jucători s-au vaccinat.

Conform regulamentului aprobat de FRF, fotbaliștii care sunt vaccinați pot juca fără să mai facă teste. Asta înseamnă că ei pot avea coronavirus. Și n-avem cum să aflăm asta, dacă nu-i testăm. Dacă joacă având COVID pot face infarct sau atac cerebral din cauza efortului suprapus peste infecția cu coronavirus.

Nu contează că ne îmbolnăvesc pe noi, dar pot muri pe teren. Pot să facă infarct. Și cine e de vină? Nimeni nu e dacă păstrăm actualul protocol. Am atacat hotărârea Ministerului care spune că nu se mai fac teste. O facem pentru fotbaliști, vreau să apăr oamenii. Să se testeze toți înainte de meci, asta am solicitat.

FCSB nu se vaccinează! De la noi, doar Budescu și încă cineva au făcut vaccinul. Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine, îl iubesc și îl ascultă pe patron”, a spus Gigi Becali pentru Gsp.ro.