Dinamo aduce jucători, deși are interzis la transferuri. Ce fundaș central revine la echipă

Ștefănescu Dragoș / 13.07.2021, 17:03
Dinamo aduce jucători, deși are interzis la transferuri. Ce fundaș central revine la echipă

Intrarea în insolvență nu a însemnat nici pe departe pentru Dinamo o perioadă de liniște. Clubul din ”Ștefan cel Mare” are din ce în ce mai multe probleme. Plecările antrenorului Dusan Uhrin și ale câtorva jucători importanți au fost primele lovituri încasate de dinamoviști după intrarea în insolvență. Pe lângă problemele deja existente Dinamo a primit din partea FIFA interdicția de a mai face transferuri. Totuși Dinamo aduce jucători, deși are interzis la transferuri. Ce fundaș central revine la echipă.

Dinamo aduce jucători, deși are interzis la transferuri. Ce fundaș central revine la echipă

Sufocați de problemele financiare suporterii acționari din DDB au hotărât intrarea clubului Dinamo în insolvență. Această situație vine după șapte ani de la prima insolvenșă a clubului hotărâtă la vremea respectivă de Ionuț Negoiță. Cei din DDB încearcă astfel reorganizarea clubului pentru a diminua din datoriile cumulate. Dacă acest plan nu reușește clubul se îndreaptă spre un faliment inevitabil.

Insolvența este o variantă artificială, dar este totuși o cale legală prin care Dinamo poate scăpa de o mare parte a datoriilor acumulate. Cei mai afectați de aceste măsuri au fost jucătorii. Aceștia nu au contracte de muncă ci contracte de activitate sportivă. Astfel fotbaliștii care au de încasat bani de la club au șanse mici să-și mai poată recupera datoriile. Totuși spaniolii Isma Lopez, Borja Valle, Rene Roman Hinojo au cerut deja despăgubiri la FIFA.

Conducătorii roș-albilor susțin că pentru campionatul viitor va fi nevoie de o plafonare a salariilor până la un maximum de 5.000 de euro lunar. În această situație jucătorii de la Dinamo cu salarii foarte mari sunt cei mai afectați. După cum se știe Diego Fabbrini are un salariu de 18.000 de euro lunar, iar Adam Nemec încasează 15.000 de euro lunar. Dinamo nu poate micșora unilateral salariile jucătorilor, dar în insolvență clubul va putea să rupă unele contracte. Deci la Dinamo insolvența va avea un dublu rol. Unul pentru a tăia din datoriile vechi dar și scopul de a micșora cheltuielile viitoare.

Plecări pe bandă rulantă de la Dinamo

Prima mutare a conducerii dinamoviste după intrarea în insolvență a fost numirea lui Iuliu Mureșan în funcția de administrator special al clubului.

La scurt timp după instalarea lui Iuliu Mureșan au început plecările din ”Ștefan cel Mare”. Primul care a parasit-o pe Dinamo a fost chiar antrenorul echipei, Dusan Uhrin. După ce Dario Bonetti a fost anunțat ca fiind alegerea conducerii dinamoviste pentru postul de antrenor, plecările din ”Ștefan cel Mare” au continuat.

Unul dintre cei mai importanți jucători din lotul lui Dinamo, Ante Puljic și-a anunțat plecarea de la club din cauza salariilor restante. Croatul a fost extrem de nemulțumit de modul în care s-au comportat fanii acționari din DDB.

Alte două plecări importante de la Dinamo au fost cele ale lui Diego Fabbrini și Adam Nemec. Fabbrini care mai avea un an de contract cu Dinamo și-a depus memoriu pentru a-și recupera datoriile.

Dinamo are interzis la transferuri

În urma plângerii lui Isma Lopez, FIFA a decis să-i interzică lui Dinamo să mai poată face transferuri până la plata datoriilor către jucător care sunt în valoare de 370.000 de euro . Aceasta este o veste extrem de dură pentru clubul din ”Ștefan cel Mare” având în vedere numeroasele plecări de la echipă.

În această situație grea, conducerea dinamovistă încearcă să-și completeze lotul de jucători cum poate. Astfel Dinamo l-a adus înapoi de la Reșița pe fundașul central Alin Dudea (24 de ani). Acesta fusese împrumutat sezonul trecut la formația din Liga a 2-a. Revenirea lui Dudea este o veste bună pentru noul antrenor dinamovist Dario Bonetti. Fundașul va fi o opțiune în plus în defensiva dinamovistă, în condițiile în care Dinamo are momentan doar doi stoperi valizi, pe Ehmann și Giafer.

Alin Dudea a jucat în trecut 26 de meciuri pentru Dinamo în toate competițiile. Fundașul a și câștigat un trofeu cu echipa din ”Ștefan cel Mare”, Cupa Ligii în 2017.