Dispare colonia română de la Gaziantep după plecarea lui Șumudică. Maxim, declarație misterioasă după demiterea antrenorului

Marian Cărăvan 11.01.2021, 17:05
Dispare colonia română de la Gaziantep după plecarea lui Șumudică. Maxim, declarație misterioasă după demiterea antrenorului

Săptămâna trecută dansa pe teren, după ce a ajuns lider în Turcia. Asta nu i-a adus însă lui Marius Șumudică prelungirea contractului cu Gaziantep, ci chiar scurtarea acestuia. Cu cinci luni. De la formația turcă ar mai putea pleca și Alexandru Maxim. Mijlocașul ofensiv a dat o declarație prin care lasă să înțeleagă acest lucru.

Dispare colonia românească de la Gaziantep

Marius Șumudică și Gaziantep au ajuns la capăt de drum. Tehnicianul român este deja istorie pentru formația pe care a dus-o până pe primul loc în Super Lig. Bașkanii nu au stat prea mult pe gânduri și au decis încheierea colaborării cu Marius Șumudică, deși angajamentul expira abia în vară. Gaziantep s-a despărțit de antrenorul anului 2020 în Turcia, iar asta l-a luat prin surprindere pe mijlocașul Alexandru Maxim, unul dintre oamenii de gol pe care se baza Șumudică. Cel mai bun marcator din Turcia, cu 14 goluri în 2020, Maxim e de-a dreptul șocat de decizia bașkanilor. Fotbalistul a dat de înțeles că ar putea pleca și el. Și asta pentru a-l urma pe Marius Șumudică la viitoarea sa echipă.

„Abia am aflat şi eu, încă nu am apucat să discut cu staff-ul. Aştept să mă vad mâine cu ei la stadion, să aflu mai multe. Normal că m-a surprins. Echipa merge foarte bine, nu mă aşteptam la lucrul acesta acum.

Aveam o relaţie excelentă cu Şumudică şi cu întreg staff-ul, e normal să-mi pară rău pentru ce s-a întâmplat. Sper să lucrez din nou cu Şumudica si sper ca asta să se întâmple cât mai curând”, a spus Alexandru Maxim pentru Sport.ro.

Alexandru Maxim are 45 de selecții la echipa națională, pentru care a marcat șapte goluri. Născut la 8 iulie 1990, la Piatra Neamț, Maxim are o cotă de piață de 2,6 milioane de euro.

Marius Sumudica a fost demis de la Gaziantep
Marius Sumudica a fost demis de la Gaziantep

Marius Șumudică ar putea continua la Al Shabab

Marius Șumudică nu ar sta mult timp „pe bară”. Antrenorul anului 2020 nu duce lipsă de oferte. Încă dinaintea rezilierii contractului cu Gaziantep, Șumi vorbea despre posibilitatea de a se întoarce la fosta sa echipă, Al Shabab. Tehnicianul era nemulțumit de faptul că bașkanii de la Gaziantep nu-l cheamă la discuții pentru prelungirea contractului. Acum are cale liberă spre Al Shabab, echipă la care s-a r putea întoarce destul de curând și unde l-ar putea avea din nou elev pe Alexandru Maxim.

„Eu tot am dat semnale, m-au amânat, n-am avut nicio discuție (n.r. – cu bașkanii de la Gaziantep). Clubul este Al-Shabab, unde am mai fost. Mi-a făcut o ofertă, negociem, suntem aproape și este șansa să colaborăm foarte curând.

Am vorbit cu Răzvan (n.r. – Răzvan Lucescu), am cerut niște informații. Obiectivul lor e de a se califica în Champions League al Asiei, adică primele 4 în Arabia Saudită. Te atrage un astfel de obiectiv”, spunea Marius Șumudică, la Digi Sport.

Marius Șumudică se poate duela cu un alt antrenor român de succes, Răzvan Lucescu. Acesta este campion al Arabiei Saudite, cu Al Hilal. Lider în campionat este echipa lui Lucescu jr., cu 25 de puncte, în timp ce Al-Shabab e pe poziția secundă, cu 22 de puncte.

Urmăriți Playsport.ro și pe