Dramă teribilă: Unui fost star al naționalei Italiei i-au fost amputate picioarele din cauza Covid-19!

Radu Bordei 25.12.2020, 08:54
Dramă teribilă: Unui fost star al naționalei Italiei i-au fost amputate picioarele din cauza Covid-19!

Dramă în lumea fotbalului.Unui fost star al naționalei Italiei i-au fost amputate picioarele din cauza Covid-19! Fostul jucător de la Inter și Napoli a suferit această drama, după ce a contractat boala teribilă. Anul 2020 a fost dominat de pandemia de Covid, iar Mauro Bellugi a fost și el una din victimele afectate de teribila boală.

Fundașul a fost un jucător important pentru Italia în anii 70. A adunat 32 de selecții în tricoul Squadrei Azzura, pentru care a evoluat și la două campionate mondiale. Este vorba de turneul din 1974, din Germania și de Mondialul din 1978, din Argentina. Fundașul a fost coleg cu nume ca Paolo Rossi, Claudio Gentile sau Dino Zoff.

Bellugi a fost și campion al Italiei, cu Inter, în 1970/1971.

Unui fost star al naționalei Italiei i-au fost amputate picioarele

Drama prin care a trecut fostul international a avut loc în luna noiembrie. Bellugi a contractat Covid, dar, din păcate, situația lui s-a agravat repede. Bărbatul de 70 de ani a fost internat de urgență, iar medicii au realizat că situația era grea. De aceea au fost forțați să declanșeze de urgență o intervenție chirurgicală. În urma operației, picioarele fostului fotbalist au trebuit amputate, pentru a putea fi salvat.

Totuși Bellugi a găsit puterea să facă haz de necaz. „Mi-am pierdut piciorul cu care am marcat în meciul cu Borussia Moenchgladbach. Dar acum am proteze bune și voi alerga mai repede ca Pistorius” a fost declarația savuroasă a fostului fotbalist.

A fost protagonist într-o dublă istorică

Bellugi a făcut parte din echipa Interului, în dubla istorică cu M.Gladbach. Aceasta s-a disputat în Liga Campionilor, în sezonul 71/72.

În primul meci, echipa germană a umilit Interul .S-a terminat 7-1, spre șocul celor 10.000 de fani, aflați în tribune. Doar că, la 2-1, atacantul Interului, Roberto Bonisegna, a fost lovit de o cutie de suc, aruncată din tribune. Meciul a fost intrerupt 10 minute, iar italienii au pretins că recipientul era plin. De altfel atacantul nici nu a mai continuat partida, iar oficialii Interului au făcut scandal. S-a jucat totuși și nemții au oferit o demonstrație de fotbal.

Italienii n-au cedat și au făcut presiuni la forurile internaționale. Acestea au cedat și meciul s-a rejucat, iar Inter a câștigat cu 4-2, printre marcatori a fost și Bellugi. Returul disputat la Berlin s-a terminat 0-0, iar Interul a fost câștigătoarea dublei.

Unui fost star al naționalei Italiei i-au fost amputate picioarele din cauza Covid-19, iar situația sănătății lui nu este cea mai bună.

Urmăriți Playsport.ro și pe