Dusan Uhrin pune presiune uriașă pe jucători înaintea barajului Universitatea Cluj – Dinamo. “Asta e realitatea!”

Moldoveanu Camelia / 19.05.2022, 15:13
Dusan Uhrin pune presiune uriașă pe jucători înaintea barajului Universitatea Cluj – Dinamo. “Asta e realitatea!”

Dinamo urmează să joace contra Universitatea Cluj pe 21, în barajul de menținere/promovare în Liga 1, iar Dusan Uhrin pune mare presiune pe jucătorii săi. Tehnicianul îi avertizează pe „câini” că îi așteaptă un meci extrem de dificil și în același timp crucial.

Dusan Uhrin avertizează: „Au jucători buni, nu jucăm cu o echipă de liga a doua”

Dinamo se află pe locul 8 în play-out0ul Ligii 1, cu 23 de puncte acumulate. În clasament, sub aceștia se mai află doar Academica Clinceni (-19 puncte) și Gaz Metan Mediaș (-38 de puncte), ambele echipe pe locuri retrogradabile.

Dusan Uhrin se teme de barajul contra U Cluj, echipa de pe locul 3 în Liga 2. Adversarii dinamoviștilor au 57 de puncte cumulate, dar și jucători pregătiți să joace în Liga 1 fără probleme, după cum a subliniat chiar cehul.

„Dificil, foarte dificil, dar sper că suntem pregătiți să jucăm bine. Obiectivul este să rămânem în prima ligă, trebuie să facem totul pentru asta. Nu ne va fi ușor, dar depinde de noi. Este realitatea, trebuie să fim pregătiți și concentrați.

Au jucători de prima ligă, i-am antrenat pe unii dintre ei. Au jucători buni, nu jucăm cu o echipă de liga a doua, pentru că au terminat sezonul pe o poziție bună. OK, au ratat promovarea directă, dar trebuie să ne concentrăm la noi. Poți pierde cu orice echipă, chiar și din a treia ligă, dacă nu ești concentrat.”, a spus antrenorul ceh.

„Sper ca fanii să ne ajute”

Dinamo nu se poate baza pe mijlocașul Răzvan Grădinaru și atacantul Mirko Ivanovski. Potrivit lui Uhrin, Mirko s-a antrenat separat de lot.

Dusan Uhrin speră ca fanii lui Dinamo să susțină echipa în număr cât mai mare pe data de 21 mai, în deplasare, dar și pe 29 mai, pe Ștefan cel Mare. Tehnicianul crede că prezența suporterilor este esențială în aceste momente dificile. În același timp, antrenorul ceh a mai spus și faptul că echipa sa este pregătită pentru duel.

„Am încercat să folosesc toți jucătorii în ultimele meciuri, să schimb formula de start tot timpul. Toată lumea trebuie să fie pregătită, dacă se întâmplă ceva în timpul meciului sau la antrenamente trebuie să înlocuiesc jucătorii.

Este important doar să ne concentrăm. În rest, avem șanse 50-50. Trebuie să fim pregătiți, sunt meciuri importante pentru fiecare dinamovist. Sper ca fanii să ne susțină, să ne ajute. Sper să vină chiar mai mulți decât 4.000.

Ne respectăm adversarul, totul depinde de noi. Sunt încrezător, suntem pregătiți. Nu este ușor, așa că trebuie să fiu încrezător. Este ca o finală pentru noi”, a precizat Uhrin.