EXCLUSIV. Nicolae Badea pune tunurile pe Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan! De ce i-a scos pe jucătorii lui Dinamo la dineu înaintea barajului: „De la ei nu au văzut o apă minerală”

Cătălin Mureșanu / 18.05.2022, 17:28
EXCLUSIV. Nicolae Badea pune tunurile pe Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan! De ce i-a scos pe jucătorii lui Dinamo la dineu înaintea barajului: „De la ei nu au văzut o apă minerală”

Nicolae Badea pune tunurile pe Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan și, într-un interviu acordat exclusiv pentru PlaySport.ro, explică de ce i-a scos pe jucătorii lui Dinamo la dineu înaintea barajului. Badea, care e acționar minoritar la SC Dinamo 1948 SA, formația din Liga 1, cu 7% prin societatea ACS FC Dinamo București, le-a achitat nota de plată tuturor celor invitați la cină.

Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan, luați la țintă de Nicolae Badea. „Da, am plătit dineul. De când sunt ei administratori, jucătorii nu au fost scoși nici măcar la o apă minerală”

Marți seară, Nicolae Badea i-a scos pe jucătorii lui Dinamo, împreună cu Dușan Uhrin și Florin Răducioiu, la un restaurant de lângă lacul Herestrău, iar la o zi distanță, acționarul minoritar al echipei din Liga 1 a dezvăluit pentru PlaySport.ro de ce a recurs la acest gest și nu s-a ferit să îi atace pe administratorii Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan.

Într-un interviu exclusiv acordat pentru PlaySport.ro, Nicolae Badea a vorbit despre tot ceea ce s-a întâmplat la Dinamo în ultima perioadă și a explicat care este rolul său în ceea ce privește investițiile la echipă. Iar detaliile care au ieșit la suprafață demonstrează că Nicolae Badea este în continuare un stâlp financiar important pentru formația din Liga 1.

Sâmbătă, 21 mai, de la ora 20:30, Dinamo va evolua în prima manșă a barajului de menținere/promovare în Liga 1, în deplasare cu Universitatea Cluj. Iar pentru a le ridica puțin moralul jucătorilor, Nicolae Badea a ales să organizeze respectivul dineu. De asemenea, omul de afaceri a spus că a fost motivat să recurgă la acest gest și pentru că sub conducerea celor doi administratori, Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan, jucătorii nu au fost scoși în oraș nici măcar „la o apă minerală”:

Da, l-am plătit. Pentru că nu știu ca, până acum, de când e în reorganizare Dinamo și de când se ocupă cei doi administratori de Dinamo (n.r. – Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan) să se fi organizat o ieșire la o apă minerală a lotului, nu la o masă.

Nu a fost o chestiune obligatorie. Nu eu am stabilit participanții, nu am invitat pe nimeni în nume propriu, nu am sunat pe nimeni din jucători să participe sau nu. Participanții n-au fost stabiliți de mine”, a declarat Nicolae Badea, pentru PlaySport.ro.

Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan, acuzați și pentru situația sportivă în care a ajuns echipa. „Barajul este consecința adiminstrării lui Dinamo în ultimul an de zile”

În continuare, Nicolae Badea a vorbit și despre barajul pe care Dinamo îl va disputa în compania Universității Cluj. Omul de afaceri a ținut să asigure pe toată lumea că în ultimul sezon nu s-a implicat cu indicații la nivelul echipei și lasă de înțeles că toată această putere le-a aparținut exclusiv administratorilor.

În acest context, Badea îi consideră pe Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan principalii responsabili pentru faptul că Dinamo a ajuns la baraj:

Personal, nu accept această ipoteză a retrogradării. Sigur, rezultatul unui meci de baraj este deschis. Nu înseamnă că Dinamo câștigă barajul cu „U” Cluj dinainte să-l joace. Ca dinamovist, nu pot să-mi imaginez ca Dinamo să retrogradeze. E o situație sportivă critică în care Dinamo a ajuns. Sunt convins că sunt resurse sportive, dorința de a depăși acest moment, acest impas.

E, într-adevăr, o mare încercare. O încercare inedită în istoria lui Dinamo. Dar este consecința administrării lui Dinamo în ultimul an de zile. Eu n-am indicat niciun jucător în acestă perioadă: cine să vină, cine să plece. La fel și la antrenori. Ce management sportiv este ăsta când ai rulat 54 de jucători și 6 antrenori într-un an competițional? Unde este capacitatea de managament sportiv, de administrare specială sau juridică?”, a declarat Nicolae Badea.

Așa cum PlaySport.ro a anunțat în exclusivitate, Iuliu Mureșan și-a dat deja demisia de la Dinamo.