Emma Răducanu a obținut prima victorie pe tărâm românesc la Transylvania Open

Ștefănescu Dragoș / 26.10.2021, 23:08

Emma Răducanu a jucat în această seară împotriva slovenei Polona Hercog, la turneul Transylvania Open. După un meci extrem de disputat Emma Răducanu a obținut prima victorie pe tărâm românesc.

Emma Răducanu a obținut prima victorie pe tărâm românesc

În primul tur de la Transylvania Open, Emma Răducanu (23 WTA) a înfruntat-o pe slovena Polona Hercog (124 WTA). Răducanu a început în forţă partida şi a condus cu 3-0 şi 4-1. Ulterior, Emma a făcut multe erori neforţate iar slovena a revenit şi a câștigat setul cu 6-4.

În setul secund cele două sportive și-au câștigat fiecare serviciul până la scorul de 5-5. Britanica a reuşit să-și adjudece pe final setul cu scorul de 7-5.

În setul decisiv, Emma Răducanu a fost mult mai concentrată şi mai precisă. Britanica a dominat clar jocul şi s-a impus cu 6-1, încheind meciul cu un as.

Emma Răducanu a reușit pe parcursul meciului 4 aşi şi a comis 3 duble greşeli. Polona Hercog a încheiat partida cu un as şi 6 duble greşeli. Britanica a avut nu mai puţin de 17 mingi de break dintre care 4 fructificate, faţă de 5 ale slovenei dintre care 2 fructificate.

În optimile de finală ale Transylvania Open, Emma Răducanu va juca în premieră contra Anei Bogdan.

Emma Răducanu se simte ca acasă în România

La finalul partidei câștigate împotriva Polonei Hercog, Emma Răducanu a fost intervievată de Alexandra Dulgheru. Chiar dacă întrebările i-au fost adresate în limba engleză, Emma a insitat să vorbească în limba română. Britanica a avut un discurs extrem de cald față de țara noastră, recunoscând că se simte ca acasă în România.

Vreau să încercăm puțin în română și, dacă nu mai pot, schimb în engleză. Azi a fost un meci foarte dificil. Ea a fost foarte tare, eu cred că n-am jucat așa bine, dar am câștigat și am așa multă bucurie acum! Vreau să mulțumesc foarte mult, este un turneu foarte bine organizat. Mie îmi place foarte mult România, cred că sunt acasă aici”, a spus Emma Răducanu, potrivit Digisport.

Emma Răducanu, bucuroasă de participarea la Transylvania Open

Emma Răducanu a vorbit și despre ce înseamnă pentru ea să joace pentru prima oară în România chiar în prezența tatălui său.

Am înțeles tot ce ai spus, dar nu-mi găsesc cuvintele. Înseamnă foarte mult să joc în țara tatălui meu.

Am amintiri foarte frumoase din țară și mă bucur foarte mult că am ocazia să ajung aici. Vă mulțumesc foarte mult pentru susținerea de azi și de săptămâna asta.

Mulțumesc și vreau să zic că acum mi-e un pic rușine să vorbesc în română, dar dacă stau aici un pic pot să fiu mai bună”, a spus Emma Răducanu