Emoții mari pentru Ștefan Târnovanu. Cum a primit vestea că a fost selecționat la naționala României

Robert Zanfir / 27.06.2022, 17:54
Emoții mari pentru Ștefan Târnovanu. Cum a primit vestea că a fost selecționat la naționala României

Ștefan Târnovanu (22 de ani) a dezvăluit cum a primit convocarea în premieră la echipa națională. Vestea venită din partea lui Edi Iordănescu îl determină pe portarul FCSB să lanseze și o promisiune. Vrea să fie urmașul lui Florin Niță în poarta naționalei.

FCSB l-a pierdut pe „Messi al portarilor”, dar a câștigat un portar de nădejde. Ștefan Târnovanu a profitat din plin de gafa lui Andrei Vlad, din eșecul cu FC Argeș, 0-1, și nu a mai ieșit din poartă. Mâna întinsă de Gigi Becali poate fi un avantaj și pentru echipa naațională. Portarul adus de la Poli Iași a impresionat pe finalul sezonului trecut, iar Edi Iordănescu nu a ezitat să îl convoace la naționala mare.

Ștefan Târnovanu, emoționat de convocarea la echipa națională

Ștefan Târnovanu a prins trenul din mers. Sătul de gafele lui Andrei Vlad, Gigi Becali a „ordonat” schimbarea în poarta echipei lui Toni Petrea. Goalkeeperul adus de la Iași chiar a impresionat în câteva meciuri, iar în memoria suporterilor va rămâne partida excelentă de la Sepsi. Maturitatea de care a dat dovadă într-un timp atât de scurt l-a impresionat și pe Edi Iordănescu.

Selecționerul l-a chemat în premieră la națională, iar Ștefan Târnovanu a dezvăluit o parte dintre emoțiile avute. „Nu pot spune că mă aşteptam, dar speram să fiu convocat, după ce am început să joc. Chiar am jucat bine şi mă gândeam că poate veni convocarea. Doar după meciul cu FC Voluntari nu mai aveam nicio aşteptare, am fost foarte dezamăgit”, a spus portarul FCSB pentru Orange Sport.

Târnovanu: A fost un vis devenit realitate

Ștefan Târnovanu a făcut cunoștință cu atmosfera de la Mogoșoaia. Deși România a dezamăgit crunt în cele patru meciuri din luna iunie, tânărul portar nu se lasă dezarmat și își păstrează optimismul.

„Când m-a sunat domnul Edward Iordănescu, a fost un alt vis devenit realitate. Nu ştiam numărul dânsului, m-a sunat team managerul echipei naţionale şi mi-a zis că mi-l dă la telefon pe Edi Iordănescu, care mi-a transmis că mă aşteaptă.

La început a glumit şi m-a întrebat dacă vreau să vin la echipa naţională, apoi mi-a spus că am făcut un final de sezon foarte bun. Fiind la prima acţiune a naţionalei, am simţit puţină tensiune, mai ales că toată presa ne ataca.

La prima înfrângere suntem cei mai slabi, la prima victorie suntem cei mai buni. Eu am încredere că putem renaşte, pentru că am văzut colectivul şi cred că putem câştiga din nou meciuri multe”, a mai spus Ștefan Târnovanu, care le face fanilor și o promisiune:

Suntem uniţi, băieţii sunt ca o familie şi cred că putem câştiga meciurile din toamnă. Nu ştiu dacă se apropie momentul să fiu titular la echipa naţională, dar pentru asta sunt aici, să fiu urmaşul lui Niţă”,
Ștefan Târnovanu.

13 partide a prins Ștefan Târnovanu în poarta FCSB, pe finalul sezonului 2021-2022. În 9 dintre acestea, FCSB nu a primit gol.

700 de mii de euro valorează Ştefan Târnovanu, conform transfermarkt.com.