Enigma Florin Tănase. Deși oficialii FCSB spun că pleacă în aceasta iarnă, nu există nicio ofertă pe numele căpitanului

Olteanu Ștefan / 02.01.2022, 09:02

Florin Tănase visează în aceste zile la un transfer în străinătate, după ce s-a vehiculat că mai multe formații ar fi pe urmele sale. Principala favorită în cursa pentru achiziția căpitanului de la FCSB este Al Nasr, ocupanta locului 7 din clasamentul Emiratelor Arabe Unite.

Florin Tănase primește vești proaste. FCSB nu a primit nicio ofertă concretă pentru transferul său

Florin Tănase și-a exprimat public, în repetate rânduri, visul de a prinde un transfer în străinătate. În această fereastră de mercato, mai mult ca niciodată, Tănase părea ca are deja făcute bagajele și își va îndeplini visul. Și asta în principal datorită clauzei care i-a fost stipulată în contract, în vară, care îl face disponibil pentru un preț de 3 milioane de euro.
Luna decembrie a început cu un val de potențiale oferte pentru Florin Tănase. Inițial s-a scris că Al Nasr Dubai, formație din Emiratele Arabe Unite, îi va achita clauza de reziliere lui Florin Tănase și îi va oferi și un salariu colosal, de aproximativ 800.000 de euro pe sezon. Ulterior, s-a scris și despre faptul că două formații din Ungaria sunt cu ochii pe căpitanul FCSB-ului și sunt gata să îl transfere.

Cu toate acestea, realitatea pare să fie alta. Potrivit unor informații dezvăluite recent de digisport.ro, în acest moment FCSB nu are nicio ofertă concretă pentru Tănase. În acest context, mijlocașul care a împlinit recent 27 de ani are toate șansele să evolueze pentru formația patronată de Gigi Becali și în prima parte a anului 2022.

FCSB a făcut un anunț clar. „Cine vrea să-l cumpere, să nu se gândească nici măcar la un euro discount!”

Deși dorința lui Tănase de a se transfera este evidentă, FCSB nu pare dispusă să își micșoreze pretențiile financiare. Prețul căpitanului rămâne fix și este reprezentat de clauza de reziliere, adică 3 milioane de euro.

Dacă ar fi plecat în Norvegia sau în Ucraina, nu eram așa de bucuros. Dar acolo unde sunt palmieri m-aș bucura să meargă, îmi plac palmierii (n.r. – în Emirate), am o simpatie deosebită. Dacă îi e bine lui, nouă ne va fi bine oricum. Sub clauză e clar că nu pleacă. Cine vrea să-l cumpere, să nu se gândească nici măcar la un euro discount.

Din punct de vedere fotbalistic, e o pierdere mare. Așa cum a fost și Dennis Man, Olimpiu Moruțan. Dar întâi trebuie rentabilizată afacerea, în plus trebuie să ne gândim și la jucător. Aș considera un mare eșec profesional dacă am avea un jucător în afara listei, să n-aibă drept de joc. Dacă pleacă Tase, are cine să-l înlocuiască, chiar dacă nu la nivelul la care este el acum”, a spus Mihai Stoica, despre posibila plecare a lui Tănase.

Transferul lui Florin Tănase a picat în ultimul moment. De ce nu a mai plecat căpitanul lui FCSB, deși oferta era pe placul lui Becali.