EXCLUSIV. Baza ProRapid revine acasă! Clubul Sportiv a primit-o sub administrare. Cu ce contribuie Dan Șucu

EXCLUSIV. Baza ProRapid revine acasă! Clubul Sportiv a primit-o sub administrare. Cu ce contribuie Dan Șucu
 • ProRapid are, după mult timp, stăpân! Clubul Sportiv Rapid a preluat baza construită, cu ani în urmă, de George Copos, fost patron în Giulești, conform Playsport.ro. Aflată în paragină de azi de zile, a aparținut de Ministerul de Finanțe, care a preluat-o prin ANAF de la vechea societate aflată în datorii;
 • Ministerul Transporturilor, cel de care aparține CS Rapid, a preluat, la rându-i, baza respectivă de la Ministerul de Finanțe;
 • Urmează să fie făcute lucrări de modernizare, iar, ulterior, o licitație. Cel mai probabil, precum stadionul din Giulești, si baza va ajunge să fie închiriată către SC FC Rapid 1923 SA;
 • Din informațiile Playsport.ro, Dan Șucu și Victor Angelescu, acționarii formației din Liga 1, vor contribui cu fonduri pentru modernizare.
 • Baza ProRapid revine acasă

  Clubul Sportiv Rapid a preluat baza ProRapid. Aflată ani de zile în paragină, locul în care formația își organiza cantonamentele și pe care se antrena în era George Copos va prinde iar viață.

  CS Rapid, prin Ministerul Transporturilor de care aparține, a preluat, de la cel de Finanțe, unul din locurile de suflet ale rapidiștilor, conform Playsport.ro.

  Urmează să fie demarate procedurile de modernizare ale bazei care va intra sub administrarea CS Rapid, precum stadionul. Sursele Playsport.ro menționează că, în cadrul modernizării, Dan Șucu și Victor Angelescu vor contribui cu bani.

  Cel mai probabil, după reabilitare, baza va fi închiriată către SC FC Rapid 1923 SA, societatea din Liga 1. Giuleștenii lui Adrian Mutu procedează în același mod și cu stadionul „Rapid-Giulești”.

  Formația antrenată de Adrian Mutu va debuta, în aproximativ două săptămâni, în noua ediție a Superligii. Giuleștenii au un început de campionat de foc: deplasare la CFR Cluj, în prima etapă și vizita FCSB-ului, acasă, în etapa secundă. Mai mult, echipa de sub Podul Grant are interdicție la transferuri, după ce Tribunalul București a respins solicitarea vizavi de ordonanța ce privea Federația Română de Fotbal.

  Construită la ideea lui Mircea Lucescu, lăsată în paragină ani de zile

  Baza a fost ridicată la ideea lui Mircea Lucescu, de către George Copos, în 1998. În timp, locul a devenit unul de suflet pentru formația de sub Podul Grant.

  Din nefericire, în urma problemelor financiare ale „feroviarilor”, implicit din cauza datoriilor înregistrate de Asociația ProRapid, baza a ajuns la ANAF. Ani de zile a stat în paragină.

  Ba chiar, la un moment dat s-a scris că baza ar fi urmat să fie demolată pentru construirea unor blocuri. În prezent, pe lângă buruieni și o imagine tristă, în baza se regăsește și un autocar cumpărat de George Copos.

  Primăria Sectorului 1 a făcut demersuri, în anii trecuți, prin care a încercat să primească, sub administrare, ProRapid.

  Atât în 2019, cât și la finalul anului 2021, reprezentanții primăriei s-au lovit de un puternic refuz.

  E o bază sportivă de care ar trebui să beneficieze locuitorii Sectorului 1. Sunt trei hectare și jumătate de buruieni, în acest moment, fiind într-o stare jalnică”, a spus Dan Tudorache, în 2019.

  În cadrul emisiunii PlaysportLIVE din 20 decembrie 2021, Lucian Ionescu, ofițer de presă al celor de la Rapid, declara că baza ar trebui să revină la origini.

  Există niște zvonuri prin care se vorbește de posibilitatea ca ProRapidul să revină CS-ului. Sper să nu rămână la nivel de zvon. Ar fi o mână cerească să revină la origini.”

  Astfel, din sursele Playsport.ro, baza sportivă ProRapid va reveni acasă, la origini, sub egida Clubului Sportiv Rapid. SC FC Rapid 1923 SA, cel mai probabil, va beneficia de ea. Pe lângă ProRapid, giuleștenii vor beneficia de încă două baze moderne: Constructorul și Coresi.

Urmăriți Playsport.ro și pe