EXCLUSIV. Rapid rămâne cu interdicție la transferuri. Tribunalul București a respins solicitarea giuleștenilor împotriva FRF

Bădulescu Silvian Cătălin Mureșanu 01.07.2022, 16:26
EXCLUSIV. Rapid rămâne cu interdicție la transferuri. Tribunalul București a respins solicitarea giuleștenilor împotriva FRF
  • Lovitură dură pentru Rapid! Formației giuleștene i-a fost respinsă solicitarea făcută împotriva celor de la FRF și, astfel, rămâne în imposibilitatea de a transfera jucători. Astfel, Andrei Ciobanu, Florin Ștefan, Valentin Costache și Paul Iacob nu pot fi legitimați;
  • Tribunalul București a respins solicitarea făcută de Rapid, în civil, dar bucureștenii au drept de recurs în 30 de zile. În orice formă, timpul îi presează pe giuleșteni. Superliga va începe peste aproximativ două săptămâni. Echipa lui Adrian Mutu înfruntă CFR Cluj și FCSB în primele două etape;
  • Astfel, dacă Rapid dorește să legitimeze noii jucători, conducătorii de sub Podul Grant sunt nevoiți să achite datoria de aproximativ 600.000 de euro către Julio Cesar, prin decizia dată de FIFA, prin intermediul TAS.

Tribunalul București a respins solicitarea celor de la Rapid

În urma hotărârii celor de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), într-un document de 44 de pagini, Rapid este nevoită să plătească 600.000 de euro către Julio Cesar.

Această sumă reprezintă datoriile vechii societăți, dinainte de faliment.

Totuși, în hotărârea celor de la TAS, SC FC Rapid 1923 SA a fost catalogată, prin argumente puternice, drept entitatea care continuă istoria începută în 1923.

Federația Română de Fotbal a pus în aplicare decizia de la Lausanne, iar clubul giuleștean este în imposibilitate de a-și legitima noile achiziții: Iacob, Costache, Ștefan și Ciobanu.

În acest context, formația patronată de Dan Șucu și Victor Angelescu a chemat în instanță, sub formă de ordonanță președințială, Federația Română de Fotbal.

Scopul? Ridicarea interdicției la legitimări.

Vineri, 1 iulie, Tribunalul București a dat decizia care poate fi atacată, sub formă de recurs, în 30 de zile.

Soluția pe scurt: Amite excepția necompetenței generale a instanțelor. Respinge cererea ca inadmisibilă. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul București. Pronunțată azi, 01.07.2022, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea gafei.”

„Cu recurs în 30 de zile…”

Decizia nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată, sub formă de recurs, în 30 de zile. Totuși, există o problemă. Liga 1 sau Superliga, după cum se va numi prima divizie în sezonul viitor, debutează pe 15 iulie.

Astfel, pentru a-și putea legitimat noile achiziții, conducătorii de sub Podul Grant vor fi nevoiți să plătească datoria către Julio Cesar, în valoare de aproximativ 600.000 de euro, după cum TAS a hotărât.

Rapid are un debut de foc în noul campionat. Giuleștenii se deplasează în Gruia pentru confruntarea cu campioana ultimelor 5 ediții, CFR Cluj. Mai mult, în cea de-a doua etapă, formația antrenată de Adrian Mutu primește, acasă, pe FCSB.

Două etape de foc pentru giuleșteni, astfel că, în acest context, legitimarea celor patru fotbaliști ar fi esențială.

Într-o conferință de presă organizată cu ocazia venirii lui Dan Șucu în acționariatul SC FC Rapid 1923 SA, Victor Angelescu a menționat că, în cazul în care vor fi consumate toate căile de atac asupra deciziei TAS, clubul își va asuma datoria.

Este anormal. Nu știm nici cum este posibil din punct de vedere fiscal și nici dacă statul va permite ca noi să plătim datoriile altei societăți. Ne vom lupta până la capăt, iar dacă dreptatea nu se va înclina de partea noastră vom respecta decizia finală, deși sfidează atât legile țării, cât și logica. Oricum, încă o dată se demonstrează că suntem singuri împotriva tuturor.”

Julio Cesar a îmbrăcat tricoul Rapidului în sezonul 2008-2009. 17 meciuri a bifat brazilianul în culorile formației de sub Podul Grant.

Giuleștenii sunt obligați de către FIFA, prin Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, la plata sumei de 600.000 de euro. 400.000 reprezintă salariul fotbalistului până la încheierea contractului, pe când 200.000 sunt penalități.