EXCLUSIV. Ciprian Marica a capitulat în fața fanilor! Noi informații legate despre posibila „fuziune” dintre Viitorul și Farul

Mihai Cheles 19.05.2021, 12:08
EXCLUSIV. Ciprian Marica a capitulat în fața fanilor! Noi informații legate despre posibila „fuziune” dintre Viitorul și Farul

Lucrurile încep să prindă contur la Constanța! Chiar dacă mai sunt mulți pași de îndeplinit, primele pietre ale temeliei au fost așezate. Ciprian Marica renunță definitiv la Farul Constanța, iar clubul poate intra sub un nou patronaj – al celui mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi.

EXCLUSIV. Ciprian Marica a capitulat în fața fanilor! Noi informații legate de „fuziunea” dintre Viitorul și Farul

PlaySport.ro v-a oferit, zilele trecute, în EXCLUSIVITATE, toate detaliile prin care Farul Constanța poate deveni, curând, una dintre marile forțe ale fotbalului românesc. Un plan extrem de complex, prin care Viitorul Constanța ar urma să treacă în planul secund, iar clubul la care s-a format Regele să redevină „vioara întâi” pe litoral (Vezi întreaga poveste AICI).

Marți seară, fostul atacant al echipei naționale, Ciprian Marica, a capitulat oficial, definitiv și irevocabil! Cu ajutorul rețelelor media, a convocat o întrevedere cu membrii reprezentativi ai facțiunilor din galeria Farului. Astfel, au ajuns la ședință aproximativ 30 de fani ai grupării. Un gest onorabil al lui Marica, dar în același timp o dovadă a căinței totale. Acesta i-a surprins pe toți cei aflați la întâlnire,  prin sinceritatea și dezinvoltura cu care le-a vorbit. Un Ciprian Marica pe care fanii nu avuseseră ocazia să-l vadă, în cei aproape trei ani de colaborare.

Ciprian Marica, rămas singur pe baricade

Playsport.ro a afla ce s-a discutat și iată care sunt concluziile ce mai pot fi trase, în acest moment. Ciprian Marica și-a recunoscut „înfrângerea”! A recunoscut faptul că nu mai poate susține echipa, fiindcă a rămas singur.

„Ne-a spus că s-a ajuns în situația aceasta fiindcă nimeni nu vrea să îl mai ajute, iar singur nu poate să ducă clubul acolo unde dorește. A recunoscut și anumite greșeli făcute, consideră el involuntar, față de autorităţile locale, lucruri în urma cărora a ajuns să fie privit și interpretat greșit. Așa ar fi pierdut și sprijinul primarului Chițac. Persoane importante din oraș l-ar fi sfătuit că ar fi mai bine să renunțe la Farul, dacă nu este dispus să investească serios. De aceea a optat pentru această variantă, aceea de a încerca să-i predea proiectul lui Gheorghe Hagi”, ne-a declarat unul dintre suporteri.

EXCLUSIV. Ciprian Marica a capitulat în fața fanilor! Noi informații legate de
EXCLUSIV. Ciprian Marica a capitulat în fața fanilor! Noi informații legate de „fuziunea” dintre Viitorul și Farul

Ciprian Marica, sfătuit să renunțe la Farul Constanța

Se pare că între Ciprian Marica și Vergil Chițac au avut loc mai multe discuții, în ultima perioadă. Primarul Constanței i-ar fi spus fostului fotbalist că va oferi finanțare pentru echipa de fotbal, exact atâția bani cât este dispus Marica să scoată din propriul buzunar pentru club. Practic, Ciprian Marica ar fi fost nevoit să aducă cel puțin 500.000 de euro, pentru a avea un buget de 1 milion de euro și, astfel, să poată spera la promovare. O luptă pe care ar fi trebuit să o ducă în mod constant şi logic cu formații de tradiţie, precum U Cluj, Petrolul, Poli Iași, eventual Steaua sau Poli Timișoara. Nicio siguranță că ar fi și reușit promovarea, în condițiile în care la Farul au mai rămas doar patru jucători. Restul acestora, au fost deja eliberați de contract sau vânduți.

„Niciodată nu l-am văzut atât de sincer. Părea spășit. Resemnat. Trist. Noi nu îl știam așa. Ne pare rău că nu a fost atât de deschis cu noi și până acum”, a completat unul dintre fani.

În plus, Ciprian Marica a recunoscut că a avut mai multe discuții cu Gheorghe Hagi, deoarece se simte dator să lase clubul pe mâini bune. Cu toate acestea, așa cum PlaySport anunța în urmă cu câteva zile, nu s-ar fi ajuns la nicio înțelegere până în acest moment. Regele nu a oferit un răspuns concret. Lucru de înțeles, ținând cont de faptul că Viitorul Constanța are meci, astăzi, în Liga 1, și încă are emoții pentru evitarea barajului de menținere pe prima scenă.

Ciprian Marica, cerut în viitoarea structură

Conform surselor PlaySport, Hagi i-ar fi propus lui Marica să rămână în proiect, ca membru în Consiliul de Administrație, însă acesta tinde spre o retragere definitivă, pentru moment, din fenomen. În schimb, i-ar fi propus pe Tiberiu Curt și Ianis Zicu să rămână la club. Cel din urmă nu are licență Pro, iar acest lucru ar putea să-i „dăuneze”.

Susținere importantă din privat pentru Farul

De asemenea, Marica a recunoscut că sunt șanse reale ca în proiect să fie „prinși” oameni importanți din Portul Constanța. Astfel, Gheorghe Hagi ar avea de partea sa autoritățile locale și mediul de afaceri. Un lucru nemaivăzut în Constanța, un oraș extrem de bogat, însă dezbinat atunci  când vine vorba de asemenea proiecte complexe, mai ales în domeniul sportiv. Dacă acest lucru se întâmpla.

Ca noutate, Marica a afirmat că un scenariu plauzibil ar fi acela de a se opta pentru două echipe, așa cum sunt denumite actual: Farul Constanța în Liga 1, iar Viitorul Constanța (ATENȚIE!)…în Liga a 3-a. O decizie care pare logică, din punct de vedere financiar. Costurile pentru Liga a 2-a sunt de cel puțin cinci ori mai mari decât cele de Liga a 3-a, și pentru ce? Echipa nu poate promova. Fotbaliștii au nevoie doar de o scenă pe care să capete experiență și să progreseze în joc. Rămâne de văzut dacă se vor găsi „pârghiile” legislative, ca această tranziție să se poată realiza cât mai rapid.

Suporterii celor de la Farul Constanța sunt îngândurați

În continuare, fanii Farului vor rămâne cu o frământare apăsătoare. Starea de incertitudine în care se află clubul nu le dă pace. Două lucruri sunt clare în acest punct: 1. Ciprian Marica se retrage. 2. Fără Ciprian Marica și fără autoritățile locale, care „închid robinetul” pentru moment, clubul nu va dispune de finanțarea necesară pentru sezonul viitor al Ligii a 2-a. Poate, cumva, al Ligii a 3-a, dacă se găsesc măcar 200.000 de euro. Atât ar avea nevoie pentru a face act de prezență în Liga a 3-a.

Fanii celor de la Farul Constanța sunt împărțiți. În cazul în care proiectul va fi demarat, aceştia îşi doresc foarte mult să fie consultaţi cu privire la direcţia înspre care se va îndrepta clubul. Simt că au acest drept moral. La urma urmei, suporterii sunt cei care au „reînviat” Farul, îngrijit și propulsat până în Liga a 2-a. Datorită lor (și a câtorva antrenori) Farul Constanța nu a dispărut de pe harta fotbalului românesc. Chiar dacă s-a numit SSC, ASSC sau FC. Suporterii și-ar fi dorit ca noul club să înceapă din Liga a 2-a, acolo unde este Farul acum. Nu din Liga 1, unde evoluează acum Viitorul.

Șansele sunt, însă, mici. Ar însemna o pierdere financiară uriașă pentru club, iar Gheorghe Hagi nu ar permite niciodată așa ceva. Și până la urmă, pentru ce? Pentru o ambiție! În fond, echipa va fi în Liga 1, iar 15.000 de fani vor putea striga din toți rărunchii pentru Farul Constanța.

Ce pierdere ar putea fi înregistrate

  • drepturi TV – mai bine de 1,5 milioane de euro; În Liga a 2-a, încasezi o sumă infimă, de ordinul zecilor de mii!
  • sponsorizări – cel puțin 2 milioane de euro (la ce portofoliu de sponsori deține Gheorghe Hagi, expunerea pentru Liga a 2-a va fi minimă, iar contractele s-ar micșora semnificativ);
  • bugetul anual al echipei – aproximativ 1 milion de euro – și tot n-ai avea promovarea asigurată.

Astfel, există riscul să pierzi 4,5 milioane de euro într-un sezon, în care vei speranța că vei promova! Sunt multe orgolii ale suporterilor, însă aceștia speră că va exista un moment în care, dacă Gheorghe Hagi va prelua clubul, acesta îi va convoca și va sta de vorbă cu ei.

L-am ascultat pe Ciprian, însă noi nu avem ce să facem. Trebuie să rămânem în continuare alături de club, însă avem dorința de a fi ascultați. Vom avea mai multe ședințe între noi și vom decide cum este cel mai bine pentru club. Nu suntem de acord cu schimbarea numelui, în nicio altă formă în afară de Farul. Și nici nu este fair-play să ne atribuim, cumva, palmaresul celor de la Viitorul. Noi încă nu am câștigat nimic. Vrem să realizăm totul pe forțele noastre. Ne dorim foarte mult ca Farul să ajungă acolo sus și sper să se găsească cea mai bună soluție, într-un final”, a conchis fanul Farului.

Stadionul „Gheorghe Hagi” a fost cedat la CNI, iar în toamnă ar urma să fie demolat

Primăria Constanța a cedat, deja, stadionul „Gheorghe Hagi” către Compania Națională de Investiții, iar în toamnă, sau cel târziu în iarnă, va începe dărâmarea istoricii arene. În locul său va răsări un stadion ultramodern, cu 15.000 de locuri, așa cum visează o un amar de vreme toți microbiștii de la malul mării.

Opt firme și-au depus, la începutul anului, candidatura pentru realizarea studiului de fezabilitate al complexului sportiv. Acesta ar include Stadionul „Gheorghe Hagi”, construirea unei arene de tenis ce ar urma să poarte numele Simonei Halep, dar și un centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonament.

EXCLUSIV. Ciprian Marica a capitulat în fața fanilor! Noi informații legate de
EXCLUSIV. Ciprian Marica a capitulat în fața fanilor! Noi informații legate de „fuziunea” dintre Viitorul și Farul