EXCLUSIV. Cristiano Bergodi face marele anunț: „E echipa din România la care visez să mă întorc în scurt timp!”

Claudia Balan 02.01.2021, 16:20
EXCLUSIV.  Cristiano Bergodi face marele anunț: „E echipa din România la care visez să mă întorc în scurt timp!”

Plecarea sa grabnică de la Universitatea Craiova a lăsat loc de multe discuții și scenarii în lumea fotbalului. După ce a părăsit Oltenia, tehnicianul italian a evitat aparițiile în presă. Acum, Cristiano Bergodi face marele anunț. Tehnicianul ar reveni să antreneze în România.

Nu a spus când s-ar putea produce întoarcerea sa în Liga I, însă a dezvăluit numele formației pe care visează să o antreneze în viitorul apropiat.

Cristiano Bergodi face marele anunț: „E echipa din România la care visez să mă întorc”

Cristiano Bergodi a antrenat cele mai importante echipe ale momentului din Liga I. De-a lungul carierei sale, italianul a pregătit CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova. De altfel, din 2005 și până astăzi, activitatea sa de tehnician se leagă constant de formații românești. Ultimul episod a fot cel de la Universitatea Craiova. A reușit să ducă echipa până în „finala” Ligii I, unde a cedat în fața CFR-ului.

Cristiano Bergodi s-ar întoarce să anteeneze în România
Cristiano Bergodi s-ar întoarce să anteeneze în România

După plecarea din Bănie, Bergodi a preferat să nu iasă în spațiul public cu declarații. Fosta glorie a celor de la Lazio s-a retras în Italia, alături de familia sa. În  primele zile ale anului 2021, antrenorul italian ne-a oferit câteva declarații în exclusivitate.

A vorbit despre fotbalul românesc și despre echipa care i-a rămas aproape de suflet, o echipă la care ar vrea să revină într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Nu e CFR, FCSB și nici Universitatea Craiova

Una dintre dorințele declarate ale lui Cristiano Bergodi este de a mai antrena o dată în România echipa unde s-a simțit cel mai bine. În 2007, cu italian la timonă, Rapid București câștiga ultimul trofeu național: Supercupa României. Acel sezon, 2007-2008, i-a rămas în suflet lui Bergodi care  a declarat că nu ar refuza niciodată o ofertă serioasă din Giulești:

„Da, m as intoarce oricând la Rapid, m-am simțit extraordinar acolo. Visez sa fac performanță pe noul stadion, în fața a zeci de mii de suporteri. Este adevărat, au o galerie impresionantă. Suporterii Rapidului vor rămâne mereu în sufletul meu. Au fost și vor rămâne în sufletul meu”, a recunoscut Bergodi, în exclusivitate pentru playsport.ro

În opinia antrenorului italian, un club de talia Rapidului merită o arenă la cele mai înalte standarde.

„O echipă cu istoria Rapidului merită un stadion pe măsură, iar acum îl are. Un progres mare pentru fotbalul românesc, în general. Îmi lipsește emoția pe care am trăit-o în Giulești”, a completat italianul.

Așadar, Cristiano Bergodi face marele anunț despre revenirea în România. O ofertă venită dinspre Giulești ar fi de nerefuzat în opinia fostului „lazial”, care acum a decis să ia o pauză de la antrenorat pentru a petrece mai mult timp cu familia.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe