EXCLUSIV. Detalii de impact despre corupția generalizată din fotbalul românesc: „Antrenorii sunt puși politic și pe prietenii!” De ce se retrag jucătorii de la națională. VIDEO

Robert Zanfir 12.07.2022, 19:09
EXCLUSIV. Detalii de impact despre corupția generalizată din fotbalul românesc: „Antrenorii sunt puși politic și pe prietenii!” De ce se retrag jucătorii de la națională. VIDEO

Mugur Bolohan (46 de ani) a dezvăluit la Playsport Live detalii incredibile din culisele fotbalului românesc. Fostul fundaș al celor de la Rapid și de la Dinamo spune că selecția de la echipele naționale este dominată de decizii politice și de prietenii. Ex-giuleșteanul este convins că situația în care se zbate fotbalul românesc pleacă de la corupția care a pus stăpânire pe toată piramida.

Naționala României s-a făcut de râs în Liga Națiunilor. Tricolorii au pierdut cu Muntenegru, în două rânduri, și cu Bosnia, iar șansele la primele două locuri sunt aproape nule. Cu toate acestea, Răzvan Burleanu a decis să îi acorde credit în continuare lui Edi Iordănescu. În aceste context, lumea fotbalului se întreabă unde este ieșirea din tunel. Un posibil răspuns vine de la Mugur Bolohan.

Detalii șocante despre corupția generalizată din fotbalul românesc. De ce se retrag jucătorii de la națională

Mugur Bolohan este în acest moment director adjunct în cadrul Clubului Sportiv Rapid. Fostul rapidist și campion al României este în temă cu tot ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc. Nu își ascunde frustrarea că fiul său nu a fost convocat la Campionatul European U19. România s-a făcut de râs în Slovacia, unde nu a reușit să obțină cel puțin un egal în ultiam partidă. Echipa lui Adrian Văsâi a pierdut lamentabil cu țara gazdă. Bolohan scoate la lumină detalii șocante despre corupția care a cangrenat întreg fotbalul românesc.

„Am considerat că probabil nu e momentul să facă pasul către Rapid, unde cred eu că nu avea șanse foarte mari să joace. Am considerat că este mai bine pentru el să rămână la liga a doua. Nu ne grăbim. Are 19 ani. A fost la U19, a fost aproape să participe la Campionatul European, dar a fost lăsat acasă pe ultima sută de metri.

Pentru el a fost o oportunitate foarte bună. Nu a jucat în preliminarii, poate și din pricina asta nu a fost luat la turneul final, dar pentru mine a fost o supărare. Pentru el mai puțin, pentru că poate nu și-a dat seama de evenimente.

Pentru mine a fost mai mare, pentru că mi-am dat seama ce înseamnă participarea la un turneu final și mi-am dat seama că eu știind lotul asta de mic, plecând nivelul jucătorilor născuți în 2003, eu stiu. El a făcut parte dintr-o echipă campionă națională, știu jucătorii , știu cum joacă”, a declarat Mugur Bolohan la Playsport Live.

Bolohan: „Antrenorii sunt puși politic și pe prietenii!”

„Am făcut o comparație și mi-a dat seama că merita să fie acolo, părerea mea de părinte. Joacă de doi ani la o echipa de seniori, a jucat la liga a doua, a dat goluri, a jucat 90 de minute în play-off, s-a bătut cu echipe importante.

Și am văzut pe lista aia niște jucători care au jucat la nivelul juniorilor toată perioada asta, au fost accidentați, dar probabil că antrenorul a considerat că trebuie să meargă pe același nucleu care i-a adus performanța asta și… asta a fost. Nu am ce să comentez.

Eu nu spun nimic, decât ce aud, pentru că pe la toate loturile se face selecția cum se face, toată lumea e nemulțumită, antrenorii care sunt pe la loturi poate nu sunt cei mai potriviți. Pentru că nu au nimic în spate și sunt puși acolo politic sau sunt puși pe prietenii. Nu o spun numai eu, o spune multă lume.

Aici ajungem și la echipa mare, care nu mai are jucători, jucătorii importanți văd că se dau la o parte, nu mai vor să joace, nu au cu cine! Sunt antrenați de cine sunt antrenați. Plecând prost de jos nu ai cum să ajungi sus niciodată”, a mai spus Mugur Bolohan la Playsport Live.