EXCLUSIV. Dumitru Dragomir nu crede în finanțarea FRF-ului de către MTS. „Nu există legislație!”

Bădulescu Silvian / 19.01.2022, 16:42
EXCLUSIV. Dumitru Dragomir nu crede în finanțarea FRF-ului de către MTS. „Nu există legislație!”

Eduard Novak, ministrul sportului, a anunțat, prin intermediul social media, că Ministerul Tineretului și Sportului urmează să finanțeze Federația Română de Fotbal începând din 2022. Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în exclusivitate pentru Playsport, a declarat că acest lucru nu este posibil din cauza legii.

Primește FRF finanțare de la MTS?

Fost președinte al LPF între 1996 și 2014, Dumitru Dragomir, a declarat că nu este posibil ca Federația condusă de Răzvan Burleanu să primească finanțare. Acest lucru este din cauza legii, dar și statutului de societate privată pe care îl are FRF.

Conform legii, nu poate. Pentru ca acest lucru să se întâmple, e nevoie să existe legislație. Este posibil doar dacă schimbă legea sau dacă Federația Română de Fotbal își schimbă forma de organizare. FRF este subordonată pe linie sportivă, nu administrativă. Ca să fie administrativă, trebuie să schimbe forma de organizare. FRF este societate de drept privat, pe când celelalte federații sportive sunt societăți subordonate Ministerului Tineretului și Sportului (MTS)” a declarat Dumitru Dragomir pentru Playsport.

De asemenea, întrebat dacă schimbarea statului FRF ar fi o mișcare bună, acest a declarat că, dacă ar face asta, „nu sunt sănătoși”.

Dacă fac acest lucru și își schimbă statutul, nu sunt sănătoși. FRF are independeța ei, au făcut stadioane, clădiri și tot nu pot trăi. Nu sunt administratori cum trebuie. Tot îl laudă pe ăla (n.r. – Răzvan Burleanu) cu managementul lui (n.r. – studii la Școala Națională de Studii Politice și Administrative), dar mor de foame”, a încheiat acesta.

Eduard Novak a anunțat finanțarea pe Facebook

Știrea eventualei finanțări a fost publicată în urmă cu două zile de către Eduard Novak, prin intermediul paginii oficiale de Facebook. La întrunirea cu ministru a fost și Vlad Munteanu, manager operațional în cadrul FRF.

Anul trecut, Eduard Novak a anunțat că din 2022, MTS va acorda prima dată bani academiilor de copii și juniori ale cluburilor de fotbal de pe teritoriul României, iar FRF va încasa sumele în baza cererilor depuse de către cluburile care dețin academii.

Întâlnirea de astăzi, cu reprezentanții Federației Române de Fotbal, a avut ca obiectiv restabilirea a ceea ce apreciez că ține de normalitate, în raport cu obiectivele ministerului, dar și ale sportului, în general. Pentru prima dată, Ministerul Sportului va acorda finanțare acestei federații, în aceleași condiții aplicabile tuturor celorlalte.

Este un pas important în reclădirea relației instituționale, dar mai ales o investiție în viitor. În toate ramurile și disciplinele sportive, trebuie construită baza de selecție, iar fotbalul este unul dintre sporturile iubite, importante, în care România a avut rezultate notabile multă vreme și pentru care există un mare potențial.

Printre obiectivele noastre prioritare în acest an se află finanțarea academiilor de fotbal pentru copii și juniori, iar, printr-o relație corectă și funcțională cu FRF, rezultatele pot fi cele pe care ni le dorim cu toții”, a scris Eduard Novak pe pagina personală de Facebook.