Exclusiv. Gică Hagi așa cum nu l-a văzut nimeni: „Bă, tu ești nebun? Păi mă dă nevastă-mea afară din casă!”

Mihai Rosoiu 26.12.2020, 13:15
Exclusiv. Gică Hagi așa cum nu l-a văzut nimeni: „Bă, tu ești nebun? Păi mă dă nevastă-mea afară din casă!”

Cel mai mare fotbalist al României din toate timpurile are momente de slăbiciune. O spune unul dintre fotbaliștii pe care i-a antrenat la Viitorul Constanța. Iulian Mamele ni l-a prezentat pe Gică Hagi așa cum nu l-a mai văzut nimeni. Episodul s-a petrecut după una dintre victoriile obținute de elevii săi într-un meci cu Dinamo.

Gică Hagi așa cum nu l-a văzut nimeni. Când a rămas „Regele” fără cuvinte

La începutul proiectului „Viitorul”, Gică Hagi la legitimat pe Iulian Mamele. Fotbalist cu experiență, Mamele a evoluat sub comanda „Regelui” și, după spusele sale, a fost primul fotbalist care l-a obligat pe Hagi să ofere prime de victorie. Până să ajungă la Mamele la Ovidiu, jucătorii Viitorului nu ar fi fost recompensați cu sume suplimentare pentru rezultate pozitive.

Cum a ajuns Gică Hagi să dea prime de joc la Viitorul Constanța
Cum a ajuns Gică Hagi să dea prime de joc la Viitorul Constanța

După succesul repurtat în Ștefan cel Mare, „Billy” Mamele ar fi mers la Hagi și i-ar fi cerut primă de victorie. Tehnicianul nu s-a opus, însă „negocierile” s-au încheiat în momentul în care jucătorul a plusat și a cerut bani mulți pentru cele trei puncte:

„Țin minte și la Viitorul. Când am ajuns acolo, băieții mi-au zis: „Bă, tu ești nebun, cum te duci tu la Gică Hagi să-i ceri prime, păi el nu a dat prime în viața lui și vii tu acum”. Și a ajuns Gică să ofere prime chiar și la egal. Gică Hagi premia egalul! I-am bătut pe Dinamo în „Ștefan cel Mare” și a venit la mine, nu eu eram căpitan, era Mitrea. „Billy, spune-mi, cât vreți să vă dau după meciul ăsta”. Îți dai seama, Gică Hagi, care niciodată nu dădea prime, ajunsesem la performanța să vină să mă întrebe pe mine. Și am sărit calul: „Mister, un 2500 euro ar fi bine”.  S-a înroșit: „Bă, tu ești nebun? Păi mă dă nevastă-mea afară din casă!”.”, a fost replica patronului de la Ovidiu.

Colaborarea s-a încheiat brusc

Deși recunoaște că experiența la Viitorul a fost una extrem de importantă pentru cariera sa, Iulian Mamele a spus că finalul colaborării cu Gică Hagi nu a fost cea mai plăcută.

Fostul fotbalist a dezvăluit, într-un interviu acordat în exclusivitate site-ului nostru, că finalul aventurii la Ovidiu i-a lăsat un gust amar. Totuși între Mamele și Hagi există o relație de respect reciproc:

 „Gică Hagi era o fire foarte vulcanică, irascibilă, nu se controla și nu se abținea la nervi. Pierdusem acasă cu Brașov, toți am jucat slab, eu eram vânat pentru că aveam cea  mai mare experiență și domnul Hagi a zis că vrea să renunțe, să rezilieze contractele jucătorilor cu experiență. Domnul Iasko m-a chemat la birou și mi-a spus, m-am așteptat ca despărțirea să nu fie așa rigidă, brutală, preferam ceva mai uman. Însă m-am obișnuit cu ideea, am mers și i-am mulțumit pentru tot, i-am strâns mâna și, chiar și azi, îi dau mesaj în fiecare an și-i spun „La Mulți Ani”.”, a dezvăluit cel care l-a văzut pe Gică Hagi așa cum nu l-a mai văzut nimeni. 

Urmăriți Playsport.ro și pe