EXCLUSIV. Întâlnirea secretă dintre Răzvan Zăvăleanu și Dorin Șerdean de la Cluj . „Da! Ne-am văzut și am discutat. E un lucru normal. Încearcă aducerea unui investitor”

Cătălin Mureșanu 26.05.2022, 13:04
EXCLUSIV. Întâlnirea secretă dintre Răzvan Zăvăleanu și Dorin Șerdean de la Cluj . „Da! Ne-am văzut și am discutat. E un lucru normal. Încearcă aducerea unui investitor”
  • Răzvan Zăvăleanu și Dorin Șerdean, doi ardeleni cu rol important în conducerea lui Dinamo, s-au întâlnit, pentru prima oară după ce fostul președinte a preluat firma Lotus, la Cluj. Discuția a avut loc înaintea meciului tur din cadrul barajului contra celor de la ”U”.

Dinamo își joacă onoarea în returul cu Universitatea Cluj, partidă care se va disputa, cu „casa închisă”, duminică, de la ora 21, în „Ștefan cel Mare”. Meciul începe de la 2-0 pentru „șepcile –roșii”, iar pentru „câini”, miza, pe lângă cea legată de blazonul unui club care nu a retrogradat niciodată din primul eșalon, are și implicații economice.

O prezență la „matineu” poate complica serios procesul de reorganizare judiciară prin care trece SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul, pentru a doua oară în istoria sa.

Drepturile tv și contractele de sponsorizare reprezintă resurse pe care Dinamo le poate pierde sau se pot diminua, apoi, cooptarea unui posibil investitor, care să redreseze situația, s-ar complica serios.

În acest moment, SC Dinamo 1948 SA este controlată de firma Lotus, acționar cu o cotă socială de 72,8 %. Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo deține 20,06 %, Asociția Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo are 6,9 %, iar Cornel Dinu, cu un efect onorific, sub 1%, completează tabloul acționarilor. Firma RTZ & Partners SPRL supraveghează reorganizarea judiciară (insolvența).

Zăvăleanu: „Am notificat acționarii. Să vină cu anumite sume de bani!”

În această săptămână, reprezentantul administratorului judiciar a oferit o informație în legătură cu relația dintre RTZ și acționarii mai sus menționați. Astfel, Zăvăleanu a dezvăluit că i-a notificat pe acționari pentru a „aduce bani”.

„Noi tocmai i-am notificat pe acționari, în ideea că le solicităm să vină cu anumite sume de bani. Așteptăm răspunsul lor acum. Lotus, da. Da, evident că de nivelul milioanelor de euro. Potrivit echipei la care sunt acționari. Dacă nu vor veni, există remedii legale. Pentru că toți acționarii trebuie să înțeleagă că nu au doar drepturi, ci și obligații.

Când societății îi merge greu, e ca într-o căsătorie: la bine și rău până la moarte. Dacă nu își vor îndeplini datoriile de acționari, avem mijloacele legale la îndemână să suplinim această lipsă de reacție financiară. Evident că și fanii DDB-ului, dar la ei vorbim de sume de bani importante virate în club, în acest an. Cred că nici nu ar mai trebui să aducă astăzi. Sunt puțin înaintea tuturor, potrivit procentului. Păi, au introdus vreo 3 milioane de euro”, a precizat Răzvan Zăvăleanu, în direct, la DigiSport.

Întâlnire Zăvăleanu – Șerdean la Cluj

PlaySport.ro a aflat că înainte de această ieșire publică a practicianului în insolvență, care are o trimitere clară spre Dorin Șerdean, cel care a preluat firma Lotus, din postura adminsitratorului, de la Pablo Cortacero,

Între reprezentantul Lotus și cel al RTZ a existat o întâlnire față în față. Prima dintre cei doi, după ce Șerdean a mai fost în vizită la sediul clubului, care se află în aceeași clădire cu cel al sucursalei RTZ din Capitală, însă Răzvan Zăvăleanu nu se afla în București.

Întâlnirile care au precedat dezastrul de la Cluj

Întâlnirea a avut loc la Cluj, chiar înainte de meciul tur din barajul cu Universitatea, iar cei doi au discutat, timp de câteva zeci de minute, despre planurile de viitor în legătură cu redresarea economică a societății.

PlaySport.ro l-a contactat pe Răzvan Zăvăleanu, cel care a confirmat că s-a văzut, pentru prima oară după ce omul de afaceri a preluat firma Lotus, luna martie, cu Dorin Șerdean.

„Da! M-am văzut cu domnul Șerdean, nu cred că este sau trebuie să fie vreun secret. A fost o discuție normală, în postura în care mă aflu, mă pot întâlni cu toți acționarii. Dânsul mi-a spus că încercă să găsească soluții pentru a atrage un partener care să învestească la Dinamo și, că e adevărat, o eventuală retrogradare ar complica acest demers. Domnul Șerdean speră să reușească acest lucru și, o spun și eu, ar fi foarte bine, toți vrem asta”, a spus Răzvan Zăvăleanu pentru PlaySport.ro.

De altfel, înaintea meciului cu Universitatea Cluj din Ardeal, triumviratul Zăvăleanu- Nicolae Badea- Șerdean a avut mai multe întâlniri.

Pentru început, reprezentantul RTZ a discutat, față în față, cu Nicolae Badea, primul contact dintre cei doi după scandalul notificărilor legat de stemă și denumire.
Apoi, Dorin Șerdean s-a deplasat la sediul firmei Computerland, fieful lui Nicolae Badea, pentru a se consulta cu fostul președinte al Consiliului de Adminsitrație SC Dinamo 1948 SA pe miza viitorului administrator special, acest cerc al „diplomației” fiind închis de întâlnirea Zăvăleanu – Șerdean de la Cluj.

Interesant este că, la începutul lunii, Răzvan Zăvăleanu avea o altă părere în legătură cu o eventuală întâlnire cu Dorin Șerdean. Astfel, invitat telefonic în emisiunea PlaySport Live, reprezentantul RTZ a răspuns evaziv când a fost întrebat dacă a reușit să se vadă cu Dorin Șerdean.

„Pentru a reuși trebuie să încerci. Eu n-am încercat lucrul ăsta, pentru că, am spus, de câte ori am avut prilejul, că eu consider că acționarii trebuie să își facă datoria față de societate în orice împrejurare, respectiv acum ar trebui să o susțină. Să vină cu bani!”.

Contactat telefonic, Dorin Șerdean nu a vrut să comenteze pe marginea acestui subiect.