Un fost internațional iese la atac: ”Ce să facă Prandelli la națională, să-i facă lui Mutu schimbările!? Pune-l antrenor, dacă îți permiți!”

Ștefănescu Dragoș / 19.01.2022, 18:36
Un fost internațional iese la atac: ”Ce să facă Prandelli la națională, să-i facă lui Mutu schimbările!? Pune-l antrenor, dacă îți permiți!”

Telenovela numirii unui nou selecționer la cârma echipei naționale a României s-a prelungit extrem de mult. Situația capătă noi accente de la o zi la alta, iar perspectivele unei soluții viabile nu sunt deloc clare. Exasperat de toată această tevatură, un fost mare internațional iese la atac și critică în termeni duri strategia conducerii FRF.

FRF încă nu a găsit soluția pentru postul de selecționer

Subiectul numirii unui nou selecționer la echipa națională ține capul de afiș al presei românești de ceva  timp. În ciuda faptului că FRF declara că la începutul acestui an situația se va clarifica, lucrurile sunt departe de a fi finalizate.

După mai multe runde de negocieri între FRF și Ladislau Boloni, totul părea să se rezolve cât de curând. Totuși, tehnicianul nu pare convins de oferta FRF și amână să dea un răspuns final. Astfel, conducerea FRF și-a îndreptat din nou atenția către variantele Adrian Mutu și Edi Iordănescu.

Florin Prunea critică în termeni duri strategia FRF

Toată această tevatură creată în jurul numirii noului selecționer a creat nemulțumirea multor oameni din fotbalul românesc. Mai mult, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a plecat nestingherit într-o vacanță, fără a ține seama de haosul creat în jurul echipei naționale.

Exasperat de situația uluitoare în care se află echipa națională, fostul mare internațional Florin Prunea, critică în termeni duri strategia conducerii FRF.

Asistăm la falimentul unui sistem și la președintelee FRF care este obsedat doar de imaginea lui. Este inadmisibil să nu ai selecționer si tu sa pleci la Riyadh, la plajă. Este inacceptabil.

Au adus meseria asta de antrenor în derizoriu. Am cunoscut președinți de Federație. Domne, oamenii ăștia nu stăteau 20 de zile după un antrenor să semneze. Ceea ce se întâmplă acum arată falimentul unui președinte care nu are nimic în comun cu fotbalul.

Mă uitam, au rămas Edi și cu Adi. Edi a confirmat, un antrenor foarte bun, Adi poate deveni un antrenor foarte bun. Ei stau și așteaptă acum. Vă dați seama în ce situație sunt? La cum îl știu eu pe domnul Boloni, cred că nu va accepta. Este o pistă închisă.

Adi Mutu cu siguranță va accepta. Este la început de drum. Asta cu consilierii (n.r. – Prandelli) arată că nu contează selecționerul. Un nune mare Prandelli, jos pălăria”, a declarat Florin Prunea la Pro X.

Prunea nu este de acord cu varianta Prandelli

Varianta cu Adrian Mutu și Cesare Prandelli la cârma naționalei i se pare total deplasată lui Florin Prunea. Fostul internațional este de părere că soluția cea mai potrivită era aducerea lui Dan Petrescu.

Ce să facă Prandelli? Poate să stea în fiecare zi în România să-și facă treabă? Ia-l antrenor dacă ți-l permiți. Ce să facă? Să-i facă lui Mutu echipa și schimbările? Păi, o echipă națională serioasă așa se rezolvă.

Petrescu avea clauză, era foarte simplu dacă ți-l doreai. Achitai 400.000 de mii de euro. Asata cu Federația care nu plătește clauze de reziliere e o prostie. Dar în contracte cum bagă clauze de reziliere? Ea numai așa este valabilă, dar când un antrenor trebuie să ia el bani nu mai este valabilă”, a declarat Prunea.