EXCLUSIV- documente explozive. Norocul l-a părăsit. Târât prin tribunale, Pițurcă e la un pas să piardă 15 milioane de euro!

Claudia Balan 20.02.2021, 15:16
EXCLUSIV- documente explozive. Norocul l-a părăsit. Târât prin tribunale, Pițurcă e la un pas să piardă 15 milioane de euro!

Norocul l-a părăsit. Pițurcă târât prin tribunale și la un pas să piardă 15 milioane de euro! Este antrenorul de al cărui nume sunt legate ultimele calificări la turneele finale ale echipei naționale, dar și una dintre emblemele Stelei. În ultimul an, după ruptura de Craiova, Victor Pițurcă nu s-a grăbit să își găsească o nouă echipă pe care să o antreneze. A preferat să se retragă elegant din lumina reflectoarelor și să se ocupe de cei doi nepoți, dar și de afaceri. Din păcate business-ul pare să-i joace feste. Piți are mari probleme și este la un pas să piardă o sumă colosală: 15 milioane de euro.

La fel ca multe alte personalități din fotbalul românesc, și antrenorul a decis să investească o parte din avere în afaceri imobiliare. Astfel, acesta a achiziționat un teren în Craiova, pentru care acum se “războiește” cu instituțiile statului român, dar și cu alți oameni de afaceri.

 Pițurcă târât prin tribunale și la un pas să piardă 15 milioane de euro!

După lovitura imobiliară de 27 de milioane de euro a lui Adrian Mititelu la Balta Craioviței, în zona opusă a Craiovei, chiar vizavi de aeroport, în Bănie se duce o nouă luptă pentru terenurile cu un mare potential imobiliar. Miza sare de 15 milioane de euro, atât cât ar fi acum valoarea de piață a celor 14,8 hectare de teren din patrimoniul stațiunii de cercetare didactică Banu Mărăcine, care au fost restituite moștenitorilor fostului boier Mihai Negoescu.

Afacerea a părut una simplă la prima vedere, dar s-a ajuns la scandaluri și plângeri penale pe măsură ce unul din nepoții boierului a început să-și vândă drepturile succesorale. Numai că, surpriză, a vândut aceeași parcelă de teren mai multor oameni de afaceri, care s-au trezit că nu pot construi pentru că același amplasament are mai multi proprietari.

Pițurcă a cumpărat un teren care are mai mulți proprietari

Unul dintre aceștia este Victor Pițurcă, care a investit în zonă, crezând că va da lovitura. Fostul selecționer a achiziționat terenul cu pricina de la un alt om de afaceri, care la rându-i îl cumpărase de la moștenitorul boierului Negoescu. Surpriză, însă. Victor Pițurcă s-a trezit în mijlocul unui scandal de proporții, încolțit în justiție de alte entități juridice care au achiziționat aceeași parcelă de teren și de către Direcția Finanțelor Publice Dolj.

Fiscul a intervenit în proces, invocând legile fondului funciar care nu permit înstrăinatea terenurilor ce aparțin stațiunilor de cercetare decât cu hotărâre guvernamentală. Ceea ce în cazul de față nu s-a întâmplat. Hotărârea de disponibilizare a celor 14,8 hectare fără hotărâre guvernamentală s-ar fi luat în cadrul comisiei județene de fond funciar.

Documente explozive
Documente explozive

Meciul se joacă acum la Judecătoria Craiova, iar Finanțele cer anularea tuturor actelor de vânzare-cumpărare și revenirea terenurilor în patrimoniul stațiunii Banu Mărăcine. Astfel, Victor Pițurcă ar putea rămâne și fără teren, dar și fără banii pe care i-a dat pe el, o sumă de ordinul milioanelor de euro.

Onorariu record pentru avocați: jumătate de milion de euro!

Norocul l-a părăsit pe „Satana”. Pițurcă târât prin tribunale și la un pas să piardă 15 milioane de euro! Procesul celor 15 milioane de euro aduce și o premieră halucinantă la nivelul onorariilor încasate de un avocat în Romania: un contract de 550.000 de euro între o avocată din Craiova și partenerul lui Pițurcă în afacere, fostul său jucător, Silvian Cristescu. Pentru ca avocata să poată încasa onorariul-record, ea trebuie să câștige procesul, iar hotărârea judecătorească să fie una definitivă.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe